Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Oblomov

Kategori: Edebiyat Yazar: İvan Gonçarov Yayınevi: Sosyal Yayınları

Oblomov

  • çevirmen: Sabahattin Eyüboğlu
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 672
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 2. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Roman Rusya'da bir bomba gibi patladı. Zaten zaman da pek elverişliydi. Köleliğin kaldırılmasına üç yıl kalmış, bütün edebiyatta, uyuşukluğa, hareketsizliğe, şaşkınlığa karşı bir savaş açılmıştı. Bunun içindir ki, bir çağdaşın yazdığı gibi. "Bütün okuma yazma bilenler Oblomov"u heyecanla okuyorlar. Hiç mübalağa etmeden denilebilir ki bu anda Rusya'da en küçük, en kenarda kalmış bir kasaba yoktur ki orada Oblomov okunmasın, üzerinde tartışılmasın. Oblomov ve Oblomov'luk kelimeleri bütün Rusya'ya yayılmış, ebedi olarak dilimize girmiştir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Oblomov PDF 27.89 MB İndir
Oblomov EPUB 31.17 MB İndir
Oblomov MOBI 24.61 MB İndir
Oblomov ODF 26.25 MB İndir
Oblomov DJVU 32.81 MB İndir
Oblomov RAR 21.33 MB İndir
Oblomov ZIP 19.69 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Bence de bu kitabı herkes okumalı. Kitapta “Oblomovluk” hastalığına yakalanan Oblomov’un kimi zaman komik olabilen ama aslında hüzünlü öyküsü anlatılıyor. Bu kitap ve kitaptaki Oblomov karakteri Oğuz Atay’ı da oldukça etkilemiş ve Oğuz Atay, müthiş romanı Tutunamayanlar’ın Selim Işık’ını zaman zaman Oblomovlaştırmıştır.


oblomov bir kişinin hayatının anlatımından ziyade bir toplumun nasıl oblomov olusunu anlatıyor.yazarın dikkatli betimlemeleri başlarda sıkıcı gibi görünmeye başlamaya cok az kalmısken birden büyüleyici,sürükleyici bir hal alıyor.kitabın kişi analizleri sayesinde,olaydaki karakterlerin tepki ve iç hesaplaşmaları,oblomovun düşünceleri,eylemlerindeki farkedemediği korkuları arasında insan kendinden yada cevresinden ister istemez brşey buluyor.kitap bittiğinde herkesi bir yerlere oturtma cabası içine giriyorsunuz:) kolayına unutulamayacak bir kitap herkesin okuması ve kütüphanesinde bulundurması gerekiyor bence..


Aslında tam zamanında okumuşum. 20 li yaşlarda hayalleri olan insanın 30’una geldiğinde bu hayallerini ideallerin gerçekleştirmesi gerek ama biz hala düşünüyoruz. Birçok insanda Oblomovluk var gerçekten. Bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. Ayrıca Sosyal yayınlarının çevirisi de çok güzel.


bence bu kitabı herkes okumalı. Rus edebiyatı denince ilk akla gelen yazarlar dostoyevski, tolstoy gorki dir. Ancak bence iki önemli yazar ve iki önemli eser varki bunlar çoğunlukla daha geri planda tutuluyor. Bunlar gonçarovun oblomovu ve çernişevskinin nasıl “yapmalısı” dır. Oblomovluk diye bir olgudan sözediliyor kitapta. Zaten kendisinin hasta olduğunu söyleyen oblomov’a hastalığı sorulduğunda oblomovluk cevabını veriyor. Bugün de bu hastalık hala mevcuttur. aramızda birçok oblomov dolaşmaktadır. Sürekli birşeylerin planını yapan ama pratikte hiçbir iş yapmaya yeltenmeyen insanların genel karakterini çiiyor bir kitap. Kitabı okuyan oblomov hastalığına yakalanamıyor tersine kitap kısa sürede bitiyor. mutlaka okuyun. Ben uzun süre etkisinden kurtulamadım bu kitabın ve oblomov karakterinin…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*