Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Hayata Yetişmek

Kategori: Edebiyat Yazar: Aslı Solakoğlu Yayınevi: Yitik ülke Yayınları

Hayata Yetişmek

Tanıtım Bülteni
“Bulutu beklemektir hayat: Yağmur, kar, dolu… Hangisiyle ıslansa, o olur insan. Hangi sözle yıkansa ona benzer zamanla. Gökyüzü ne zaman ağlasa, konuşana; ne zaman sussa, bekleyene dönüşür. Bulut olup bekler insan bazen.”Aslı Solakoğlu, usta yazar Adnan Özyalçıner ile birlikte çıkardıkları İç kitabından sonra yoluna devam ediyor. Kenar mahalle yaşantılarını konu edindiği öykülerinde, iç dünyası ile dış dünya arasındaki gerilimi çözmeye çalışan, varoluşlarını bu sızıda bulan bireyleri, daha çok kadınları anlatıyor. İnsanın onulmaz acısı olan ölümün yarattığı yaşamsal labirentlerde, gündelik hayatın baskısıyla da sıkışan insanın anlık iç çekişlerini, toplumsal konulara duyarlı tavrı ve kullandığı şiirsel dil ile harmanlayarak özgün bir öykü evreni yaratıyor. Kimi öyküde ayağını toprağa gömmüş kentli, yalnız bir kadın; kiminde hiç toprağı olmamış çalışkan bir göçer kadın; kiminde de bir avuç gün ışığının aydınlattığı toprağı, çocuklarının açlığıyla yoğuran Doğulu bir kadın aracılığıyla sesleniyor okura. Hayata Yetişmek, öyküseverlerin gözden kaçırmaması gereken bir eser.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Hayata Yetişmek PDF 6.23 MB İndir
Hayata Yetişmek EPUB 6.96 MB İndir
Hayata Yetişmek MOBI 5.49 MB İndir
Hayata Yetişmek ODF 5.86 MB İndir
Hayata Yetişmek DJVU 7.32 MB İndir
Hayata Yetişmek RAR 4.76 MB İndir
Hayata Yetişmek ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Hayata Yetişmek PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Hikayeleri genel olarak toplum soruları ve kadınlar üzerinde durmakla beraber, yalın bir dil kullanmasına rağmen anlamca derin. Okumaya değer diye düşünüyorum.


Hayata YetişmekYitik Ülke Yayınları’ndan çıkan Hayata Yetişmek, Aslı Solakoğlu’nun ilk öykü kitabı. Yüz otuz beş sayfalık kitapta yirmi öykü var toplamda. Solakoğlu öykülerinde göze çarpan ilk özellik öykülerinin ağırlıklı olarak sosyal içerikli olmasıdır. Babası göçük altında kalmış olan iki kardeşin öyküsü olan Bir Taşın İçinde Ters Döndü Karadeniz, bankada çaycılık yapan ve eşi hasta olan Nazife’nin öyküsü Çay Alır Mısınız, tersanede oğlunun üzerine pano düşüp ölen bir annenin öyküsü olan Memek Yanı’m, göçmen bir kadının yaşadığı sıkıntıları, terk edilişini, tutunma çabasını konu edinen öykü İnsanın İnsana, sonu trajediyle biten ve tam bir yoksulluk öyküsü olan Çocuk Ağladı, Dünya Küçüldü, bir şehit annesinin yalnızlığını ve acısını dile getiren Kuş Dili öyküsü sosyal içerikli olan öykülerden bazıları. Sosyal içerikli öykülerin bazılarının “Maden İşçilerine, Göçerlere, Tekel İşçilerine, Tersane İşçilerine” şeklinde ithaf edildiği görülür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*