Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Türk Devrimi Mülakatları

Kategori: Siyaset Yazar: Işıl Çakan Hacıibrahimoğlu Yayınevi: Türkiye Iş Bankası Kültür Yayınları

Türk Devrimi Mülakatları

Tanıtım Bülteni
Prof. Dr. Sabahattin Özel ve Doç. Dr. Işıl Çakan Hacıibrahimoğlu’nun uzun bir çalışmanın sonucunda kurguladıkları “mülakatlar” dizisinin ikinci ve son cildi olan Türk Devrimi Mülakatları’nın ana ekseninde Anadolu ulusal eyleminin asker-sivil aktörleri bulunuyor. Osmanlı’dan Milli Mücadele’ye Seçilmiş Mülakatlar adıyla yayımlanan birinci cildin ardından, bu kez Mustafa Kemal Atatürk, Fevzi Çakmak, Kâzım Karabekir, Refet Bele, İsmet İnönü, Ali Fuat Cebesoy, Kâzım Özalp, Ali İhsan Sabis paşalar, Rauf Orbay, Kara Vasıf gibi dönemin etkin simalarıyla ulusal mücadele döneminde yapılan söyleşiler, ihtilalci kadronun içinde yaşanan süreci algılayışını ortaya koyuyor. Kitapta Mustafa Kemal’le yapılmış ve şu ana dek tümüyle gün yüzüne çıkmamış mülakatlar dikkat çekerken, dönemin görünmez kahramanlarını simgeleyen Fatma Seher Hanım’la (Kara Fatma) yapılan söyleşi de kendine yer buluyor. Birinci ve İkinci TBMM dönemlerine ilişkin mülakatlar ise Kurtuluş Savaşı sırasında ve hemen sonrasında erken Cumhuriyet döneminin bir fotoğrafını sunuyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Türk Devrimi Mülakatları PDF 6.23 MB İndir
Türk Devrimi Mülakatları EPUB 6.96 MB İndir
Türk Devrimi Mülakatları MOBI 5.49 MB İndir
Türk Devrimi Mülakatları ODF 5.86 MB İndir
Türk Devrimi Mülakatları DJVU 7.32 MB İndir
Türk Devrimi Mülakatları RAR 4.76 MB İndir
Türk Devrimi Mülakatları ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


boşuna zaman kaybı bir çalışma. içi Sansürle dolu. heryerde bulunan bilgileri toplayıp birde sansür koyarak yayınlanmış bir çalışma.


Cumhuriyetin kuruluş döneminde yaşanan ilginç anekdotlar, ilginç bilgiler öğrenmek için faydalı bir kitap. Çok ilginç Kişilerden önemli ayrıntılar var. Mülakat metodunun okumayı kolaylaştırdığı da bir gerçek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*