Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Özgürlük ve Kader

Kategori: Psikoloji Yazar: Rollo May Yayınevi: Okuyan Us Yayın

Özgürlük ve Kader

Tanıtım Bülteni
Özgür olmak ve insan olmak eşanlamlıdır.Dereler akabilmek için bir yatağa, ruhlar özgürlüğü yaşamak için kadere ihtiyaç duyar.Rollo May’e göre her iyi terapi, kişinin özgürlük yaşantısını arttırmak için kaderin farkındalığını arttırma yöntemidir. Rollo May, Özgürlük ve Kader’de insanlık tarihi boyunca varolmuş yaşam biçimlerini, inanışları, politikaları, korkuları ve arzuları inceleyerek ve bizi adım adım terapi seanslarına konuk ederek, özgürlük ve kader hakkında aslında hiç bir fikrimizin olmadığını gösteriyor. Aşkı, öfkeyi, bağlılığı ve bağımsızlığı yaşamayı baştan öğretiyor.Rollo May, terapi odasındaki gerçek karakterlerle birlikte, özgürlüğü doğru yaşamanın ve kaderi doğru anlamanın hayatı baştan aşağı değiştirebileceğini defalarca kanıtlıyor.“Özgürlük canlılığını kadere ve kader de önemini özgürlüğe borçludur. Yetilerimiz, becerilerimiz, ölümle, hastalıkla ya da üzerinde denetimimiz bulunmayan sayısız diğer olguyla herhangi bir anda geri alınabilir. Özgürlük yaşamımız için esastır ama aynı zamanda en güvenilmez olandır.”“Peki ya sevgi? Bir kimsenin sevgisine, eğer bu sevginin belli bir ölçüde özgürce verilmemiş olduğunu bilirseniz ona nasıl değer verebilirsiniz? Sevgi ancak somut özgürlük içinde biçim bulur. Çünkü sevgi hem öbürünün umulmadık keşfi, hem de onun için bir şeyler yapmaya hazır oluştur.”
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Özgürlük ve Kader PDF 6.23 MB İndir
Özgürlük ve Kader EPUB 6.96 MB İndir
Özgürlük ve Kader MOBI 5.49 MB İndir
Özgürlük ve Kader ODF 5.86 MB İndir
Özgürlük ve Kader DJVU 7.32 MB İndir
Özgürlük ve Kader RAR 4.76 MB İndir
Özgürlük ve Kader ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Okuduğum her satırı aklımda tutmak için çabaladım. Her tespit o kadar güzel akıyor ki insanın hayatına.. Özgürlük ve Kader yaşamımız içerisinde insan olarak bizi hesaba çeken en önemli konular, kitaptaki herbir bölüm bunu bütün incelikleriyle ele alıyor. Tespitler bazen Tokat gibi geliyor ancak günümüz meseleleri için kesinlikle okunmalı.


Bu kitabı okuduğuma çok memnunum. Teşekkürler Rollo May iyi ki yazdın.


İki önemli konuyu da harika aktarmış.


Özgürlük ve kader arasındaki paradoksal ilişkinin,ölüm denilen olgusal durum karşısında nasıl şekillendiği ayrıntılı felsefi ve psikolojik tahliller eşliğinde açıklanmış.Israrla tavsiye ederim..


Rollo May kesinlikle okunması gereken bir yazar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*