Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sultan Galiyev

Kategori: Siyaset Yazar: Erol Kaymak Yayınevi: Irfan Yayınevi

Sultan Galiyev

  • ISBN: 9789753710244
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 256
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Çalışma sahası olarak seçtiğimiz "Sultan Galiyev ve Koloniler Enternasyonali" tezi, 1917 Bolşevik Devrimi ile, devrimi takibeden yıllarda eylem ve kuramlarıyla bir dönemin adı olmuştur. Bolşevik Devrimi içinde ilk muhalefet hareketi olmanın ötesinde, Türk halklarının geleceği, sömürge ülkelerin Batı karşısında konumları ve Bolşevik Tarihi içinde de Sultan Galiyev adı uzun zaman kendinden söz ettirdiği gibi halen de söz ettirmektedir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sultan Galiyev PDF 10.63 MB İndir
Sultan Galiyev EPUB 11.88 MB İndir
Sultan Galiyev MOBI 9.38 MB İndir
Sultan Galiyev ODF 10.00 MB İndir
Sultan Galiyev DJVU 12.50 MB İndir
Sultan Galiyev RAR 8.13 MB İndir
Sultan Galiyev ZIP 7.50 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sultan Galiyev PDF 10.63 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Büyük Türk Sosyalist Siyaset adamı ve Düşünürü Sultan Galiyev hakkında yazılmış nadir doyurucu eserlerden biridir. Sultan Galiyev gibi bir Türk Müslüman düşünürü üzerinden Sosyalist Devrimden sonra niçin Türk Müslüman halkların gözden çıkarıldığını da esefle okuyacaksınız. Tavsiye ederim.


SulTan Galiyev , bugün Kafkasya halklarınca ne kadar biliniyor tartışılır; ancak o coğrafyanın fikir zemininde etkin bir kimlik olduğu şüphe götürmez.Özellikle Dağıstan’da Enver Paşa’nın Türkiye’de bir ihtilal düşünürken Sultan Galiyev’in varlığıyla şekkilendireceği bir hareket alanı bugün Cumhuriyet Türkiye’sinin de kuruluşunda nasıl bir etken olabileceğini sorgulatıyor.Onun mücadelesi sosyalizim zemininde değerlendirirken çöüzüm ve odönemdeki sorunsalı iyi bil ek gerek.Bu kitap beraberinde başka kaynaklara da sizleri yönlendirecektir.


Daha evvel de sömürgeler enternasyonali ve sultan galiyev adıyla basılan kitap Galiyev hareketini ve Sultan Galiyev’in hayatını merak edenler için güzel bir kaynak. Ayrıca Rus Bolşevik Hareketinin temelindeki yanlışlar; müslüman Türk halkların göz ardı edilmesi gibi konularda da aydınlatıcı bilgiler edinebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*