Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Halep

Kategori: Şehir Kitapları Yazar: Serhat Öztürk Yayınevi: Can Yayınları Kampanya

Halep

Tanıtım Bülteni
400 yılı Osmanlı egemenliğinde geçmiş, beş bin yıllık bir kent Halep. Yemekleri mutfak kültürümüze, yaşantısı edebiyatımıza, deyişleri (Halep oradaysa arşın burada) dilimize girmiş.Tuhaftır bunca aşina olduğumuz kent hakkında çok az şey biliyoruz. Serhat Öztürk kitabında, Karagöz’deki kadim dolaba binerek, araklar ve şaraplar eşliğinde Hollywood filmlerine esin kaynağı olan Tanrı Hadad’dan St. Simeon’un hikâyesine, Kapalıçarşı’nın dehlizlerinden kalenin etrafında şekillenen yeni dünyaya, hecin develerinden vişneli kebaba, Araplara bakışımızdaki garbiyatçılıktan Halep Ermenilerine, Neanderthal insanından Ümmü Gülsüm’e bir kültürel coğrafyayı kuşatmaya çalışıyor.Taş ve zaman üzerine bir seyahatname.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Halep PDF 6.23 MB İndir
Halep EPUB 6.96 MB İndir
Halep MOBI 5.49 MB İndir
Halep ODF 5.86 MB İndir
Halep DJVU 7.32 MB İndir
Halep RAR 4.76 MB İndir
Halep ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Eski Halep’i tanımak için güzel bir kitaba benziyor.


gezi yazısı sevenler için güzel bir kitap. bilmediğim bir yer hakkında bir sürü, basit ama önemli de olduğunu düşündüğüm şeyler öğrendim.


İndirimdeyken almıştım. İlk kısımları şehri tanıtıyordu ve her ne kadar artık böyle bir şehir olmasa da okurken yaşayan insanlardan olduğum için haz aldım. Lakin yazar sonraki bölümlerde çok siyasi yorumlar yapmaya başlıyor ve bence kitap amacından çok sapıyor. O yüzden bu kitap sadece başındaki güzel tasvirler için alınıp okunmaya değmez.


Halep’in tarihine kültürüne ve geçmişten günümüze sosyal yaşamına ışık tutan güzel bir çalışma olmuş. Bazen fazla bilgi ağırlıklı olsa da edebiyat yönü de güzel. tavsiye ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*