Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Çerkes Ethem  Gerçek Yaşam Öyküsü

Kategori: Siyaset Yazar: Hüseyin Akyol Yayınevi: Phoenix Yayınevi

Çerkes Ethem Gerçek Yaşam Öyküsü

Tanıtım Bülteni
Kafkasya’dan gelip Anadolu’ya yerleşen Şapsığ oymağından Ali Bey’in beş oğlu vardır. Oğullar askerliğe meyillidir. İki oğlu Balkan savaşlarında, Rumlarla çarpışmalarda şehit düşer. Ethem’in iki büyük ağabeyi de Harbiye’yi bitirip subay olurlar. Baba iki oğlunu yitirdikten sonra, diğer iki oğlunun da subay olmalarından dolayı, hiç olmazsa en küçük oğlunu yanından ayırmak istemez, mavi gözlü oğlunu “Çakır” diye severdi. Ancak Ethem de ağabeylerinin yolunu tuttu. Babasının yanından kaçarakİstanbul’a gitti ve subaylık için başvurdu.Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal ve arkadaşları Osmanlı’dan kalma yüksek rütbelerini kullanarak Ankara ve civarında mücadeleyi daha çok siyaseten toparlamaya çalışırken, Çerkes Ethem çetelerden ve hapishanelerden topladığı kişilerle oluşturduğu Seyyar Kuvvetler ile, önce Ege’de Yunan ordusunu durdurdu, sonra da Ankara’nın muhafızlığını yaptı.Tarihi galipler yazar. Çerkes Ethem ile Mustafa Kemal arasında daha sonra çıkan anlaşmazlıkta taraflardan galip gelen kahraman kurtarıcı olurken, mağlup olanın tarihi ise hep sönük kaldı. İşte bu kitap Çerkes’in gerçek yaşam öyküsünü anlatıyor.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Çerkes Ethem Gerçek Yaşam Öyküsü Satın Al
Kitapyurdu Çerkes Ethem Gerçek Yaşam Öyküsü Satın Al
D&R Çerkes Ethem Gerçek Yaşam Öyküsü Satın Al
Idefix Çerkes Ethem Gerçek Yaşam Öyküsü Satın Al
BKM Kitap Çerkes Ethem Gerçek Yaşam Öyküsü Satın Al
Hepsiburada Çerkes Ethem Gerçek Yaşam Öyküsü Satın Al
Nadir Kitap Çerkes Ethem Gerçek Yaşam Öyküsü Satın Al
N11 Çerkes Ethem Gerçek Yaşam Öyküsü Satın Al
Amazon Türkiye Çerkes Ethem Gerçek Yaşam Öyküsü Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Çerkes Ethem Gerçek Yaşam Öyküsü PDF 6.23 MB İndir
Çerkes Ethem Gerçek Yaşam Öyküsü EPUB 6.96 MB İndir
Çerkes Ethem Gerçek Yaşam Öyküsü MOBI 5.49 MB İndir
Çerkes Ethem Gerçek Yaşam Öyküsü ODF 5.86 MB İndir
Çerkes Ethem Gerçek Yaşam Öyküsü DJVU 7.32 MB İndir
Çerkes Ethem Gerçek Yaşam Öyküsü RAR 4.76 MB İndir
Çerkes Ethem Gerçek Yaşam Öyküsü ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Belgeli örnekleri ile halen tartışılan bir konu hakkinda iddiali bi görüş sunuyor.okunmasinda kesinlikle fayda var


Kuva-i Seyyare’nin kurucusu ve efsanevi komutanının Ankara2daki Milli Mücadele liderleri ile iktidar mücadelesine girmesi ve sonunda yaptığı hataları anlatan güzel bir kitap. Ancak yazım esnasında yazım kurallarına çok dikkat edilmemiş.


Çerkes Ethem & Gerçek Yaşam Öyküsü’nü okuyunca yazılanlar acaba gerçek mi diye düşündüm. Yazılanlara başka kaynaklardan da bakmak gerekir…


tarih kitabı olmasının yanı sıra bir roman gibi akıcılığı olması kitabın bir solukta okunmasına katkıda bulunmuş.bir kahraman yaratılması için binlerce hain yaratılmalı diyor yazar…cerkes de o ‘hain’lerden birisi malesef..bir dönem birileri tarafından milli kahraman ilan edilen ve m.kemalin ismet inönünün karsısında büyük bir saygı ile durduğu cerkes ethem gene aynı kişiler tarafından hain ilan edilecektir.resmi tarihin acımasız sayfalarında kaybolan bir askerin bir vatanperverin hikayesidir bu kitap. hem yunanlılar tarafından hem ankara hükümeti tarafından ‘düşman’ ve ‘hain’ ilan edilme gibi bir çelişkisi vardır bu tarihin. ikisinden birisinin yanlış olması grekir nitekim ankara hükümetinin ve bugün resmi tarihçilerin bu çelişkiyi açıklaması lazım çünkü ethem bu vatana ciddi anlamda hizmetleri olmus ülkenin bagımsızlığa kavuşmasında ve ankarada bir hükümetin etkin olmasında baş rolü oynamıstır. cerkesin de dediği gibi hataları olabilir ancak kesinlikle bir vatan haini deildir ethem..onun halk ve meclis üzerindeki nüfuzündan korkanların oyununa kurban olan halk evlatlarından birisidir. en kötüsüde iki abisi aynı vatan ugruna sehit olmus ve kendisi bu vatan için bütün maddi mavevi fedakarlıkları yapmıştır ancak hain ilan edilmiştir. yazar kitabın son bölümünde cerkes kardeslerin babalarının gözünden bakarak bir kaç sayfa duygusal bir hava da yaratıyor. konuyu öğrenmek isteyenlerin muhakkak okuması gereken bir kitap ve ayrıca bölümlere ayrılmıs her bölüm cerkes hakkında önemli bilgiler veriyor.


amacına hizmet etmeyen bir kitap bence. çerkes ethemi yanlış bir pencereden tanıtmaya çalışıyor gibi geldi bana

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*