Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Akhisar Düşerken

Kategori: Edebiyat Yazar: Mahmut Şenol Yayınevi: Ayrıntı Yayınları

Akhisar Düşerken

Tanıtım Bülteni
O yıllarda olduğu gibi sonraki dönemde izlediğim kadarıyla gördüm ki asıl sorumlu, ne o ne de buydu; insan, hem de en sıradan, en zavallı, sokaktaki en aciz insan bunlardan sorumluydu.Phaselis Adağı, Bay Konsolos ve Çerkes Âdil Paşa’nın Tahsildarlık Günleri romanlarının yazarı Mahmut Şenol yeni romanı Akhisar Düşerken’deyakın tarihin toplumsal olaylarını kendine özgü kara mizahıyla yorumluyor.“Trafik Polisi Süslü Cafer’in Komünist Takibi” alt başlıklı romanda, 12 Eylül öncesinde hayali bir kasabada yaşanan siyasi olayları ve işlenen cinayetleri “son derece akıcı ve masal tad?nda” anlat?yor Şenol.Anlatıcının kimi zaman bir anda ortaya çıktığı kimi zaman anlatımı romanı yazana bıraktığı, bazen kahramanların ağzındanolayları dinlemeye başladığımız, tiyatro etkisi yaratan dinamik kurgusuyladikkat çeken Akhisar Düşerken’de bir kahraman aramaya kalkmayın çünkü bulamayacaksınız. Asl?nda şöyle de diyebiliriz:Romandaki hemen her karakter, her olgu birer kahraman.Ama öte yandan sayfalar ilerledikçe fark edileceği gibi, asıl kahraman Akhisar ve Akhisar da Türkiye Cumhuriyeti’nin 12 Eylül öncesi küçük bir modeli. Kaymakamı, emniyet müdürü, polisi, öğretmen ve öğrencileri, esnaf ve sanatkârları, işçisi, lümpeni, ev kadınlarıyla bir Anadolu kasabasını çok canlı, zaman zaman komik, çoğu zaman hüzünlü olaylarıyla canlandıranAkhisar Düşerken gerçeklikten kaçıp sıyrılan hem de içine gerçekliğin nüfuz ettiği hikâyesiyle, ciddi tespitler ve şen oyunlar arasında salınıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Akhisar Düşerken PDF 6.23 MB İndir
Akhisar Düşerken EPUB 6.96 MB İndir
Akhisar Düşerken MOBI 5.49 MB İndir
Akhisar Düşerken ODF 5.86 MB İndir
Akhisar Düşerken DJVU 7.32 MB İndir
Akhisar Düşerken RAR 4.76 MB İndir
Akhisar Düşerken ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


12 Eylül öncesi dönemden yerel ve küçük bir kesit.Anı-tarihsel roman olarak nitelenebilir.Kullanılan dil çok özenli olmasa da genel olarak başarılı.


Akhisarlı arkadaşıma hediye ettim. Çok ilginç buldu. Bana göre ise roman değil de belki deneme kitap olarak kategorilendirilebilir. Yine de meraklısına heyecan verdi.Tavsye ederim.


Orta derecede akıcı bulduğum, yazarın müthiş bir son sözle bitirdiği tarih kokan güzel eseri.


etkileyici bir dönem kitabı. gercekçi ve akıcı bir dille anlatılmıştır. çok başarılı


Tarihe güzel bir bakış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*