Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Fermat’nın Son Teoremi

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Simon Singh Yayınevi: Pan Yayıncılık

Fermat’nın Son Teoremi

Tanıtım Bülteni
Fermat'nın Son Teoremi'nin kökleri eski Yunan matematiğindedir. Fransız matematikçi Pierre de Fermat (1601-1665) Yunanlıların hiç aklına gelmemiş bir soru ortaya atar. Üstelik çözümün bulunabileceği umudunu uyandıran bir de not bırakır. Böylece üç yüz yıl sürecek kovalamaca başlar.Fermat'nın Son Teoremi'nin asıl güzelliği, son derece kolayca anlaşılabilecek, basit bir problem oluşudur. Her okul çocuğunun tanıdığı kavramlarla dile getirilebilen bu bulmacayla, Andrew Wiles da okul yıllarında tanışmış ve onu hayatının en önemli tutkusu haline getirmiştir.Bu kitapta, Fermat öyküsünün tüm zenginliği ve ona hep eşlik etmiş olan tarih ve matematik kronolojik bir düzen içinde ele alınmış, Pythagoras Kardeşliği'nin devrimci ethos'uyla başlayıp Fermat'nın bulmacasını çözmek için Andrew Wiles'ın verdiği kişisel mücadeleyle sona ermiştir.Matematikçiler ve matematiksevenler için...
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Fermat’nın Son Teoremi PDF 6.23 MB İndir
Fermat’nın Son Teoremi EPUB 6.96 MB İndir
Fermat’nın Son Teoremi MOBI 5.49 MB İndir
Fermat’nın Son Teoremi ODF 5.86 MB İndir
Fermat’nın Son Teoremi DJVU 7.32 MB İndir
Fermat’nın Son Teoremi RAR 4.76 MB İndir
Fermat’nın Son Teoremi ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Akademik kariyer dusunenler icin motivasyon arttirici bir kitap.


matematiği merak edenler varsa tercih edebilirsiniz


Anlaşılması basit olduğu için belki de çözümü bu kadar kişi tarafından merak edilen, araştırılan teorem. Fermat ispatı bulduğunu söylüyor fakat çözümü açıklamayarak 300 yıl boyunca basit gibi görünen bu soruyu düşündürmeyi başarıyor. Soruyla küçük yaşında kütüphanede karşılaşan Andrew Wiles ın hikayesi ve araştırma sürecinin yanı sıra günümüze gelene kadar soru üzerinde kafa yoran ve çözümüne katkıda bulunan ünlü ünsüz bütün matematikçilerin de uğraşlarına şahit oluyoruz. Ben matematikçi olduğum için severek okudum, bilimsel olsa da herkesçe anlaşılabilir bir kitap, okumak için matematiği sevmeniz yeterli.


Fermat’nın son teoremi ve bu teoremi yıllar sonra ispatlamış Andrew Wiles’in hikayesi. Teoremi çözmek için yıllardır gizli çalışan bir matematikçi, teoremin çözümünde kullanılan iki kişi tarafından ortaya atılan başka bir teorem… Matematik girdabına keyifli bir yolculuk.


Bu kitapta neler yok ki. Matematiğin hem zamansiz hem de stabillikten uzak olusu, bir kitapta gorulup merak edilen bir konunun nasil olup da bir insanin hayatini sarmalayan bir tutkuya donusebildigi, bir gazetecinin “ben anlamam” seklinde bir tutumdan uzak olarak matematik ve bilimi hem anlayip hem de biz sevgili okurlari icin anlaşilabilir hale getirdigi… Her kutuphaneye boyle kitaplar lazim diyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*