Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Oscar Wilde’in Son Vasiyeti

Kategori: Edebiyat Yazar: Peter Ackroyd Yayınevi: Can Yayınları

Oscar Wilde’in Son Vasiyeti

  • çevirmen: Tomris Uyar
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 216
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 12.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
İngiliz edebiyatının ünlü yazarları arasında yer alan Peter Ackroyd, genellikle romanlarında tarihsel ve biyografik konulan iş1eyen bir yazar. Oscar Wilde’in Son Vasiyeti adlı bu romanında, İrlandalı büyük yazar Oscar Wilde'in aykırılıklarla dolu yaşamından, Paris'te yalnızlık ve yok-sulluk içinde geçen son günlerinden ilginç bir kesit sunuyor. Peter Äckroyd'un olağanüstü ustalıklı bir anla-tımla sunduğu ve araştırmalarıyla desteklediği hayal gücünün ürünü olan bu yapıt, Oscar Wilde'in kendisi tarafindan kaleme alınmışcasına inandırıcı ve etkileyici. Sürgünde yaşadığı, parasızlık çektiği halde kendine acımaktan kaçınan Oscar Wilde, zamanını kahvelerde İngiliz dostlan ve Fransız ahbaplarıyla geçirirken, bir estetikçi ve yazar gözüyle kendi yaşamını da değerlendiriyor. Paris'teki bir otel odasında, yalnızlık ve çaresizlik içinde ölen ünlü yazara ilgi duyan herkes, Tomris Uyar'in nitelikli çevirisiyle sunduğumuz, yazarın özgün ve çarpıcı bir portresi niteliğindeki bu kitabı kesinlikle okumalı.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Oscar Wilde’in Son Vasiyeti PDF 8.96 MB İndir
Oscar Wilde’in Son Vasiyeti EPUB 10.02 MB İndir
Oscar Wilde’in Son Vasiyeti MOBI 7.91 MB İndir
Oscar Wilde’in Son Vasiyeti ODF 8.44 MB İndir
Oscar Wilde’in Son Vasiyeti DJVU 10.55 MB İndir
Oscar Wilde’in Son Vasiyeti RAR 6.86 MB İndir
Oscar Wilde’in Son Vasiyeti ZIP 6.33 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Oscar Wilde ve Thomas Hardy bence İngiliz edebiyatının en önemli yazarlarındandır. Bu kitapta da Oscar Wilde’ın son günlerini, geriye dönüp baktığında hayatını nasıl değerlendirdiğini bulacaksınız. Eğer Oscar Wilde hayranıysanız okumalısınız.


Yaşamöyküsü en çok yazılmış yazarlardan biri de sanırım Oscar Wilde’dır. Lady Windermere’in Yelpazesi ve Ciddi Olmanın Önemi gibi oyunlarıyla, şiirleriyle, estetik üstüne ateşli yazılarıyla, öykü ve masal kitaplarıyla İngiliz edebiyatında tartışılmaz bir yer edindiğinden, bugüne değin yazılmış Wilde biyografilerinin çoğu edebiyat odaklıdır. Hem de, eşcinselliği yeğlediği için yargılanıp hapis cezasına çarptırılan Wilde’ın yaşamının tümü, ahlâk açısından aşırı tutucu uygulamalarıyla ün salan, eşcinselliği cinayetten de ağır bir suç olarak gören Victoria döneminde geçmiş olmasına karşın. Birçok Wilde biyografisi yazarı, İrlandalı yazarın “Bosie”yle, Lord Alfred Douglas’la yaşadığı “aşk skandalı”nın ayrıntılarına açgözlülükle dalmaktan çok, örneğin Victoria döneminin ikiyüzlülüğünü acımasızca sergileyen Ciddi Olmanın Önemi ayrıntılarında gezinmeyi yeğ tutmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*