Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sinek Isırıklarının Müellifi

Kategori: Edebiyat Yazar: Barış Bıçakçı Yayınevi: Iletişim Yayınları

Sinek Isırıklarının Müellifi

Tanıtım Bülteni
“Cemil’in bütün gün evde ruhsal söküklerle uğraştığını da biliyordu Nazlı. Ev, iplik parçalarıyla, kırpıklarla dolu oluyordu, iki ucu bir araya getirilememiş hatıralarla ve partal fikirlerle. Yaşamak bu küçük evde de eksik kalıyordu; elli dört metrekare içinde Cemil’in yetişemediği, tamamlayamadığı şeyler vardı. Sessizlikler vardı. Hissettiği şeyi tam o anda kimseye söyleyememiş Cemil’in kuytuya köşeye bıraktığı sessizlikler, yutkunmalar ve toz.”Aşk üzerine küçük bir roman.Toplu konutta aşk ama...Edebiyat üzerine küçük bir roman.Edebiyatla hayatın birbirine karıştığı ama...Arkadaşlıklar üzerine bir roman.Hepsi üç kişi ama...Barış Bıçakçı’dan yeni bir kitap. Aması yok.“Ben Barış Bıçakçı’nın metninde... kendine has bir üslup görüyorum. Kısa cümlelerle, fazla derine inmiyormuş gibi gözükerek ince ayrıntılarda kahramanlarını var ediyor.Yalın bir anlatımı var, parlatmıyor, gereksiz cümlelerle şişirmiyor... Kısa, çok kısa bölümler ilk bakışta birbirleriyleilgisiz gibi görünseler de bir bütünü oluşturuyorlar.Son zamanlarda tek tipleşen, olaya dayalı roman anlayışına karşı kendine has dili, anlatımı, kurgusuyla seçkinleşiyor Barış Bıçakçı.”Metin Celâl
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Sinek Isırıklarının Müellifi Satın Al
Kitapyurdu Sinek Isırıklarının Müellifi Satın Al
D&R Sinek Isırıklarının Müellifi Satın Al
Idefix Sinek Isırıklarının Müellifi Satın Al
BKM Kitap Sinek Isırıklarının Müellifi Satın Al
Hepsiburada Sinek Isırıklarının Müellifi Satın Al
Nadir Kitap Sinek Isırıklarının Müellifi Satın Al
N11 Sinek Isırıklarının Müellifi Satın Al
Amazon Türkiye Sinek Isırıklarının Müellifi Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sinek Isırıklarının Müellifi PDF 6.23 MB İndir
Sinek Isırıklarının Müellifi EPUB 6.96 MB İndir
Sinek Isırıklarının Müellifi MOBI 5.49 MB İndir
Sinek Isırıklarının Müellifi ODF 5.86 MB İndir
Sinek Isırıklarının Müellifi DJVU 7.32 MB İndir
Sinek Isırıklarının Müellifi RAR 4.76 MB İndir
Sinek Isırıklarının Müellifi ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


“Korunmalar bizi hiçbir zaman yeryüzü hastalığından kurtaramaz. Çünkü dünyayı içimizde taşırız.”
Henry Miller’ın yaşam açlığı onu çeşitli işlere, çeşitli kadınlara ve dibine kadar yaşamaya sürüklerken içindeki dürtü sürekli büyüyor, etrafında olanları büyük bir yapıta dönüştürmeye çalışıyor ama bir yandan zamanın henüz gelmediğini düşünüyor; yaşanacak daha çok şey, okunacak daha çok metin, sevişilecek daha çok kadın var. Okumaktan yazamayanların hikâyelerini bir yerlerden duymuşsunuzdur. Stephen Grosz’un müstesna eseri İncelenen Hayatlar’da bir adam beni çok etkilemişti. Bu dayımızın aklında müthiş öyküler, romanlar dolanıyor. Biraz ayrıntılı bir şekilde dinlediğiniz zaman başlı başına bir edebiyat olayı olacağını düşünürsünüz. Orada kalmanız gerekir, adam düşüncelerini hiçbir zaman kağıda dökemez. Aklında kristal berraklığında bir kitap vardır ve bu kitap hiçbir zaman yazılamayacaktır. Sinek Isırıklarının Müellifi’ndeki esas oğlan Cemil’in laneti bir tık değişik; bir kitap yazar ve editör hanımın kitabı değerlendirmesini bekler, aylar boyunca. Geriye kalanlar kitaba sığmayan fragmanlardır, onlar da ayrı bir kitaba dönüşür. Müellifi izleyen her kimse iyi bir iş çıkarıyor. Yazamayanın hikâyesini yazan bir yazamayan? Bana ateş edin.
Editör hanımla hayali konuşmalar yapar Cemil, metnin bu kadına yazıldığını düşünebiliriz. Anlatı içinde anlatı içinde anlatı. Pek sevdiğim Jake Gyllenhaal’ın Demolition diye bir filmi çıktı şimdi, anlatımını bu kitaba çok benzettim. Adam trafik kazasında eşini kaybeder, çektiği acıyla nasıl baş edeceğini bilemez ve hastanede parasını kapan abur cubur makinesini üreten şirkete bir şikayet mektubu gönderir. Mektupta şikayet çok küçük bir yer kaplar, geri kalanı yaşadıklarıdır. Mektupları okuyan kadın dayanamaz ve adamımıza telefon eder falan, mevzu uzar gider. Okur, bu telefon eden kadının görevini üstlenir. Kitabı okurken sürekli farklı hikâyelerle, yaşam parçalarıyla karşılaşırız ve cevap olarak okumaya devam ederiz. Cemil’in söyledikleri, kitapları, filmleri, Ankara’nın havası ve suyu bizi etkisi altına alır. Binlerce sinek ısırığı, her birinin izi bir diğerine bağlı ve hepsinin peşinde bir adam. 166 sayfalık avında başarılar dileyeceğim, dilemiyorum, zaten başarılı.
Barış Bıçakçı’yı Anathema’dan ayrı düşünemiyorum. Pek sık okumam kendisini, arada bir el atıyorum ve devamını getirmiyorum. Bir kalemde bütün kitaplarını okusam -bir kalemde okurum, iyi bir okuma hızım vardır, rekor şimdilik 1044 sayfa/gün (Monte Cristo Kontu) – Sezon finalinden sonra yeni sezonu beklemek gibi olur, can sıkar. O yüzden pek bunaldığım zamanlarda kaçar gibi Barış Bıçakçı okurum, arkada mutlaka Anathema çalar. Anlattıkları hikâyeleri çok benzetirim, kayıp giden zamanın çetelesini pek güzel tutarlar, incelikleri pek hoş yakalarlar, detayları gereğinden küçük bir ölçekle dile getirmezler. Bir misal veriyorum: Cemil, babası ölüm döşeğindeyken şöyle: “Artık hiçbir şeye gücü yok, oysa onun kaba gücünü evin iyice sıkılmış musluklarında hissetmeye alışmıştı Cemil.” (s. 6) Anathema’nın has adamı Vincent Cavanagh da annesine yaktığı ağıtta şöyle diyor: “I know you didn’t want to leave/Your heart yearned to stay/But the strength I always loved in you finally gave away” Ben benzettim yani, aradan cımbızla çektim ama yakınlar birader işte. Mevzu benim için tartışmaya kapalıdır. İlk albümlerle değil de A Fine Day to Exit’ı dinlerken okumanızı tavsiye ederim.
Kitabın bir yerinde Vüs’at O. Bener de geçiyor, eklemeden edemem.


yazarla yeni tanıştım ve fazlasıyla beğendim


barış bıçakcinin üslubunu seviyorum o yüzden okuyorum yoksa konular sıradan


Aslında okudum .Kitapligimda olmasini istediğim için aldım.Barış Bicakcı külliyatı desem yeridir.Her hikaye ayrı bir güzellikte


Barış Bıçakçı’nın kalemini severim, bu eseri de çok güzel.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*