Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Anka ve Sultana

Kategori: Edebiyat Yazar: Zeynep Sözen Yayınevi: Remzi Kitabevi

Anka ve Sultana

Tanıtım Bülteni
Osmanlı’nın Baştercümanı Mavrokordato ve dönemine ilişkin bir roman…18. yüzyılın başında Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti İstanbul siyasal anlamda büyük sarsıntılar yaşamaktadır. 1699 yılında Karlofça Antlaşması’nın imzalanmasıyla imparatorluk gerileme dönemine girmiştir.Bu antlaşmayı Osmanlı Devleti adına imzalamış olan Baştercüman Aleksandr Mavrokordato zeki ve kurnaz bir devlet adamıdır, karısı Sultana ise içedönük, silik bir ev kadını. İstanbul’da yaşadıkları konakta Sultana’nın tek uğraşısı, kocasının isteği üzerine işlediği nakışlardır.Bir süre sonra Sultana, her detayını kocasının özenle belirlediği bu nakışların ardında farklı bir niyet olduğundan kuşkulanmaya başlayacaktır.Baştercümanın gizli kapaklı işlerini anlamaya çalışırken sevgisi nefrete, saflığı kötülüğe dönüşecektir artık. Çünkü yeryüzünde kaç şey eve kapanmış bir kadının merakı kadar tehlikelidir?
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Anka ve Sultana PDF 6.23 MB İndir
Anka ve Sultana EPUB 6.96 MB İndir
Anka ve Sultana MOBI 5.49 MB İndir
Anka ve Sultana ODF 5.86 MB İndir
Anka ve Sultana DJVU 7.32 MB İndir
Anka ve Sultana RAR 4.76 MB İndir
Anka ve Sultana ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


İskerletzade İskender Bey adıyla da tanınan, Sultan II. Mustafa ile Sultan III. Ahmet dönemlerinde Divanıhümayun Baştercümanı, İmparatorluk Danışmanı ve Mahrem-i esrar (devlet sırlarına sahip kişi) olan Sakız Adası kökenli Dr. Aleksandros Mavrokordatos’un (1641-1709) hayatından 1699-1703 tarihleri arasındaki dört yıllık bir kesiti anlatıyor. Anka, aile armasındaki anka kuşundan geliyor; Sultana ise karısının adı. Sultana’nın ağzından anlatılan akıcı bir tarihi roman.


Tarihi roman severler için kaçırılmaması gereken bir eser,yazarın her iki romanı da yaşanmışlıkları özenle günümüze taşımış,kurgu fazlasıyla başarılı.


Osmanlı döneminin 1699-1703 tarihleri arasını hikayeleştirerek anlatan bir eser. Tarih kitabı olmasına rağmen heyecan verici ve akıcı bu romanı herkese tavsiye ederim. Baştercüman Aleksandr Mavrokordato’nun entrikalarını, eşi Sultana’nın ağzından dinlediğimiz etkileyici bir roman.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*