Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Suç Psikolojisi

Kategori: Psikoloji Yazar: David Canter Yayınevi: Imge Kitabevi Yayınları

Suç Psikolojisi

Tanıtım Bülteni
Suç Psikolojisi, psikolojinin suçun araştırılması ve anlaşılması, tutukevlerindeki suçluların ıslahı, yönetimi ve mahkemedeki süreçlere katkısı üzerinde durmaktadır. Derinlemesine görüşme, yalanı ortaya çıkarma, suçlu görünüşün doğası ve anlamı, bu alan içinde değerlendirilmektedir.Kitapta, tutuklu kişilerle bir psikoloğun nasıl çalıştığı incelenirken, mahkemelerde çalışan uzman psikologların görevleri de ele alınmaktadır. Mağdur psikolojisi de kitapta mercek tutulan konulardan biridir. Suç Psikolojisi, suçu anlama ve suçun azaltılmasına yönelik psikolojinin katkılarını ele alırken gelecekte suçun nasıl olacağını da tartışmaktadır.Bütünleşmiş ve etkileşimli bir yaklaşımın kapsamlı bir çalışma ile birleştiği bu kitap, suç psikolojisi derslerini anlamada ideal bir rehberdir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Suç Psikolojisi PDF 6.23 MB İndir
Suç Psikolojisi EPUB 6.96 MB İndir
Suç Psikolojisi MOBI 5.49 MB İndir
Suç Psikolojisi ODF 5.86 MB İndir
Suç Psikolojisi DJVU 7.32 MB İndir
Suç Psikolojisi RAR 4.76 MB İndir
Suç Psikolojisi ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Suç psikolojisi alanında yapılmış onlarca çalışmayı okuma fırsatı bulacağınız, çevirisinin de oldukça ustalıkla yapıldığı önemli bir kaynak.


İlgi duyanlar, genel de olsa bilgi edinmek istiyorum diyenler için faydalı olabilir.


İlgi duyanlar için iyi bir kaynak


Çok büyük bi beklenti içine girilmeden suç psikolojisi hakkında genel bir bilgi sahibi olmak isteyenler için okunabilecek bir kitap.


özellikle çevirisi nedeniyle hiç beğenmediğim ve yarıda bıraktığım bir kitap. Ayrıca kitap muhteviyatında yer alan konular itibariyle İngiltere- Amerika vb ülkelerdeki istatistiki değerleri almış olması kitabı “psikoloji” özelliğinden çok “yerel sosyolojik bir çalışma” havasına büründürmüş. Şöyle anlatmak gerekirse “cana kıyma”, “ırza geçme” gibi suç türlerinin psikolojik altyapılarının anlatılması ve hükümlülerdeki eğilimlerin ve karakter özelliklerinin anlatılmasından daha çok belirli yıllar arasında kaç suç işlenmiş kaçı ne demiş gibi konular işlenmiş. Tavsiye etmem

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*