Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İki Dünya Arasında  İstanbul’da Dindar Üniversite Gençliği

Kategori: Sosyoloji Yazar: Özlem Avcı Yayınevi: Iletişim Yayınları

İki Dünya Arasında İstanbul’da Dindar Üniversite Gençliği

Tanıtım Bülteni
“…Bazen bizim uzaydan gelmiş olduğumuza inandıklarını düşünüyorum; bakışlarıyla, sözleriyle ve bize karşı önyargılı tavırlarıyla…”“Aynı düşünce biçimine, yaşam tarzına ve dindarlık ölçüsüne sahip olduğunuz kişileri çok büyük kalabalıklar içinde hemenayırt edebilirsiniz. Öyle somut görünümlere, sembolik araçlara da ihtiyacınız yoktur aslında. İlk göz teması, selamlaşma ya dakullanılan tek bir sözcükle bile bunu hemen anlayabilirsiniz.”“…sizin bildiklerinizi ve daha da fazlasını biliyoruz. Peki, sizin bizden, bizim inancımızdan, dinî bilgilerimizden haberiniz varmı?”Özlem Avcı’nın, dinî bir cemaat veya tarikatla doğrudan ya da dolaylı biçimde bağlantısı olmuş; büyük kısmı söz konusu ilişkiyidevam ettiren 60 üniversite öğrencisiyle yaptığı derinlemesine görüşmeler, Türkiye’de dindar üniversite gençliğinin ciddi birportresini çiziyor: Yetiştikleri toplumsal çevreden aile yapılarına dinî bilgi edinme kaynaklarından dini yorumlama biçimlerine,toplumsallaşma mekânlarını kullanışlarından kültürel çevrelerine, siyasi tavırlarından başörtüsüne bakışlarına, tüketimtoplumuna dair değerlendirmelerinden cemaatlerle ve dinî gruplarla olan bağlantılarına… Modernlik ve gelenek, dindarlıkve laiklik, “öteki” olma ve “ötekileştirme” hallerinin yanı sıra gerek kendi içlerinde yaşadıkları gerek dinî gruplar arasındagörülen gerilimleri teorik bir arka planla sunan İki Dünya Arasında, dindar üniversite gençliğinin yaşam biçimlerine, hayatalgılarına ve gelecek beklentilerine ışık tutuyor.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol İki Dünya Arasında İstanbul’da Dindar Üniversite Gençliği Satın Al
Kitapyurdu İki Dünya Arasında İstanbul’da Dindar Üniversite Gençliği Satın Al
D&R İki Dünya Arasında İstanbul’da Dindar Üniversite Gençliği Satın Al
Idefix İki Dünya Arasında İstanbul’da Dindar Üniversite Gençliği Satın Al
BKM Kitap İki Dünya Arasında İstanbul’da Dindar Üniversite Gençliği Satın Al
Hepsiburada İki Dünya Arasında İstanbul’da Dindar Üniversite Gençliği Satın Al
Nadir Kitap İki Dünya Arasında İstanbul’da Dindar Üniversite Gençliği Satın Al
N11 İki Dünya Arasında İstanbul’da Dindar Üniversite Gençliği Satın Al
Amazon Türkiye İki Dünya Arasında İstanbul’da Dindar Üniversite Gençliği Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İki Dünya Arasında İstanbul’da Dindar Üniversite Gençliği PDF 6.23 MB İndir
İki Dünya Arasında İstanbul’da Dindar Üniversite Gençliği EPUB 6.96 MB İndir
İki Dünya Arasında İstanbul’da Dindar Üniversite Gençliği MOBI 5.49 MB İndir
İki Dünya Arasında İstanbul’da Dindar Üniversite Gençliği ODF 5.86 MB İndir
İki Dünya Arasında İstanbul’da Dindar Üniversite Gençliği DJVU 7.32 MB İndir
İki Dünya Arasında İstanbul’da Dindar Üniversite Gençliği RAR 4.76 MB İndir
İki Dünya Arasında İstanbul’da Dindar Üniversite Gençliği ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İki Dünya Arasında İstanbul’da Dindar Üniversite Gençliği PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


İstanbul’da okuyan dindar veya muhafazakar ailelerden gelen öğrencilerin bir yandan dinsel alan öbür yandan seküler alan arasında kalma durumunu ele alan bir çalışma…


Kitap İslam, Müslümanlık, Muhafazakarlık gibi kavramlara bir Batılı kadar belki de daha fazla yabancı bir gözle bakıyor. Özellikle kitabın başındaki bazı genellemeler çok aceleci ve sığ. Ama kitap alanla ilgilenenler için yine de okunmaya değer.


Türkiye’deki cemaatlerin dini bakışını objektif bir şekilde ele alan gayet başarılı bir çalışma.Alanında belki de ilk olma özelliğini taşıyor,bu nedenle çok önemli bir boşluğu doldurduğu kanaatindeyim.


benim gibi 40lı yaşlardaki insanların üniversitedeki gençlerden dinini yaşamak isteyenlerin hayatına bir bakış sunuyor. ankete verilen cevaplardan istatistiki bilgilerin de olduğu kitap da en çok ilgimi çeken risalei nurlarla içli dışlı olan kesimin dinin daha rasyonelliğe yakın olduğuna inanması


Gerçekten çok başarılı bir kitap. Türkiye’deki İslamiyet algısını ve geleceğini ülkenin sorgulayan kesimiyle analiz etmiş, görüşmecilerin kimliğinin teşhir edilmemesi içtenliği arttırmıştır. Kitabın bana göre tek eksik yanı laik gençlerin görüşlerine yer verilmemesidir. Bu konuyu da kitabın devamı olarak ikinci bir kitapta ele alırsa harika olur. Bunu yürekten diliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*