Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İnsan Toplum Edebiyat

Kategori: Edebiyat Yazar: Prof. Dr. M. Fatih Andı Yayınevi: Kitabevi

İnsan Toplum Edebiyat

  • Yayın Tarihi: 31.12.1996
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 190
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Türk toplumunda 19. Asırdan bugüne bulantısı ve bunalımı hala devam eden bir değişim ve "başka"laşım periyodunun en kalıcı bir mecrada izini sürmek, en insani boyutuyla mahiyetini anlamak ve en zengin açılımlarıyla yorumunu yapabilmek için, Türk edebiyatı, izlenecek yolun görmezlikten gelinemeyecek işaret taşlarından birisidir. Edebi eserin aynı zamanda bir "sosyal belge" oluşu, bir "sosyal mekteb" oluşu ve neticede "sosyal gerçeklik" hüviyetinin en vazgeçilmez görünümleriyle tezahür edişi herhalde en çok bu son iki yüzyılda kendisini gösterir.Bu yüzden, bu devrenin edebiyatına bu gözle de bakmak, bugünün aydınının aktüalitesine çok şey kazandıracaktır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İnsan Toplum Edebiyat PDF 7.89 MB İndir
İnsan Toplum Edebiyat EPUB 8.81 MB İndir
İnsan Toplum Edebiyat MOBI 6.96 MB İndir
İnsan Toplum Edebiyat ODF 7.42 MB İndir
İnsan Toplum Edebiyat DJVU 9.28 MB İndir
İnsan Toplum Edebiyat RAR 6.03 MB İndir
İnsan Toplum Edebiyat ZIP 5.57 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Bir sanatçı eserini oluştururken ister istemez yaşadığı dönemin ve toplumun izlerini eserine yansıtır.Aynı zamanda yarattığı bu eser de toplumda bir takım değişikliklere sebep olur.M.Fatih Andı tüm bu düşüncelerle özellikle 19. yüzyıl ile birlikte toplumda yaşanan değişikliklerden edebiyatın ne ölçüde etkilendiğini eserinde anlatıyor.Roman,şiir ve tiyatroda görülen batı tesirini insan,toplum ve edebiyat üçgeninde gözler önüne seriyor.Kitap çeşitli dergilerde yayımlanmış 22 denemeden oluşuyor.Dili ve akıcılığıyla hiç sıkılmadan bitirebileceğiniz bir kitap.Kitaptan bir bölüm:”Modern teknolojinin ‘insana yaptığı fenalıklar’dan birisi de,onun kolay(cı)lığa,rahat ve konfora alıştırarak hayatında açtığı boş zamanların can sıkıntısını ruhuna musallat etmesidir.” s.116


“öteki”ye “öteki”nin perspektifinden baktırmaya çalışan yazarın başından geçen olayları anlatması bakımından okunmaya değer bir deneme bence.


Fatih Andı bu eserinde çeşitli dönemlerde edebiyat dergilerinde yayınlanmış olan yazılarını toplamış. Romanın edeiatımıza girdiği ilk yılların tenkidi ve tahlili yapılmış. günümüz romanın temelinn atıldığı tanzimat tekrar tekrar üzerinde durulması gereken bir dönem. yazılar o dönemin sısyal yapısına ait öenmli ipuçları da veriyor.


Yeni Türk Edebiyatı alanının birikimli kalemlerinden biri olan Fatih Andı’nın bu kitabı “edebiyat zevki” dediğimiz şeyi okuyanlara bir virüs gibi bulaştıran bir eser. Arka planında çok sağlam yargıların bulunduğu yazıları tavsiye ediyorum. Romanın bizde nasıl algılandığı,neden hala evimizin gelini olduğu halde “el kızı” muamelesi gördüğü, Batılılaşma serüvenimizde romanın nasıl bir etkisi olduğu gibi konularda akıcı denemeler var kitapta. Şiir üzerine kitap tenkitlerine de yer verilmiş ayrıca. Bakış açınızı renklendirecek bir eser.Oğuzhan Karaburgu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*