Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Siyah Koku

Kategori: Edebiyat Yazar: Gülayşe Koçak Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

Siyah Koku

Tanıtım Bülteni
Ayrımcılığın sürdüğü, kuraklığın arttığı, yollar boyunca teskin edici maddelerin havaya püskürtülerek herkesin “uyuşturulduğu”, devlete ekonomik getiri sağladığı için bütün yetişkinlerin zorunlu organ bağışına tabi tutulduğu bir yakın-gelecek zamanda Mine ve Tuncay’ın yaşadığı bıçak sırtı ve tuhaf bir aşk… Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Siyah Koku, Gülayşe Koçak’ın korku ve güven duygularını temel alarak; sahicilik, unutma, hatırlama, farkında olma kavramları çerçevesinde ördüğü bir roman.Nazire Halam aniden kaldırıyor kafasını; birden canlandı, yanakları kızardı: “İşte! Benim de kafamın içi aynen amcanın evi gibi!” diye bağırıyor –nereden aklına estiyse– “Havalandırın şu evi, diye bağırmak istiyorum! Benim kafamın içinde de aynı, o boğucu sidik ve naftalin kokusu... Kurtulayım istiyorum, geçmişin bütün çöplerini taşımaktan çok yoruldum. Açın pencereleri! Atın çöpleri dışarı! Temiz bir badana yapın, oksijen girsin şu eve – bunu istiyorum. Ama işte...” Birden omuzları çöküyor, “Korkuyor insan...”“Neden?” diye fısıldıyorum. “Neden, halacığım?”“Yavrum... İnsan galiba çöplerine bağlanıyor. Korkuyorsun. Oksijen, ya çöplerin varlığını unutturursa?”
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Siyah Koku PDF 6.23 MB İndir
Siyah Koku EPUB 6.96 MB İndir
Siyah Koku MOBI 5.49 MB İndir
Siyah Koku ODF 5.86 MB İndir
Siyah Koku DJVU 7.32 MB İndir
Siyah Koku RAR 4.76 MB İndir
Siyah Koku ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Günümüz Türk edebiyatının başarılı distopik romanı. Daja çok kişi okusa keşke.


Ilk kez okudugum bir yazar. Tavsiye ederim.


oldukça iyi bir distopya. karakterler o kadar gerçekki köşeyi dönüp karşılaşacaksınız gibi geliyor. okumanızı öneririm.


Distopya romanı görünümlü bir alevi roman. Alevilerin zaman içerisinde toplumdan tecrit edilmişlik durumlarını kurgu olarak anlatmıştır. Bunda bizden ve ötekilerden olarak kurgulamıştır.


Her bireyin bir organını bağışlamak zorunda olduğu,ihtiyarların çoğunlukla tek gözlü gezdiği,suyun insanlara kotayla verildiği,düşünme ve sorgulamanın azalması için havaya kokular sıkıldığı bir dönem ve bu dönemde yaşanan tuhaf ve karmaşık bir aşk öyküsü.Çok severek okudum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*