Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kur’an Nasıl Korundu?

Kategori: İslam Yazar: Prof. Dr. Muhittin Akgül Yayınevi: ışık Yayınları

Kur’an Nasıl Korundu?

Tanıtım Bülteni
Allah Teâlâ, Kur'ân-ı Kerim'i koruyacağını vaat etmiş ve bu teminatın semâvî bir belgesi olarak "Hiç şüphe yok ki Kur'ân'ı Biz indirdik, onu koruyacak olan da Biz'iz." (Hicr, 15/9) buyurmuştur. Kur'ân'ın ilâhî teminat altında olduğunu, onun hiçbir zaman değişmeden hep Hak'tan geldiği gibi kaldığını ve bazı semavî kitapların maruz kaldığı muhteva değişikliğine uğramamış olduğunu bildirmiştir. Evet, onu koruyan, bizzat sahibi olan Allah'tır. Bu âyet-i kerime, birçok tekit edatıyla, hiçbir şüphe ve tereddüde mahal bırakmayacak bir tarz ve üslûpla, Kur'ân'ın kıyamete kadar teminat altında olduğunu haber vermektedir ki, bu, aynı zamanda Kur'ân'ın diğer kitaplara olan fâikiyet ve üstünlüğünü de ifade etmektedir.Cenâb-ı Hak, Kur'ân'ı muhafazası altına almıştır. Ancak, bütün icraatına sebepleri perde yapan Allah (celle celâluhu), bu icraatına da sebepleri perde yapmış ve bu kudsî işte de bir kısım kudsîler topluluğunu kullanmıştır.Kur'ân, işte böyle en güçlü omuzlardan en sağlam kaideler üzerine oturmuş bir âbide gibi hiçbir zaman sarsılmamış, çatlamamış; zerre kadar tahrif ve tahribe uğramadan mevcudiyetini günümüze kadar devam ettirmiş ve –inşaallah– kıyamete kadar da devam ettirecektir. Zira ona bu teminatı veren doğrudan doğruya Allah'tır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kur’an Nasıl Korundu? PDF 6.23 MB İndir
Kur’an Nasıl Korundu? EPUB 6.96 MB İndir
Kur’an Nasıl Korundu? MOBI 5.49 MB İndir
Kur’an Nasıl Korundu? ODF 5.86 MB İndir
Kur’an Nasıl Korundu? DJVU 7.32 MB İndir
Kur’an Nasıl Korundu? RAR 4.76 MB İndir
Kur’an Nasıl Korundu? ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


içerdiği çok faydalı ve doyurucu bilgilere rağmen küçük hacimli ve kolay okunan kitap.


Kur’an gerçekten hiç değişmedi mi sorusuna muhatap kaldığınızda ya da aklınıza geldiğinde ya da sadece nasıl korunduğunu merak ettiğinizde gerçekten son derece tatmin edici bir kitap. okunması kolay, güzel, okunası bir kitap…


Kitap Kuranı kerimin korunmasıyla ilgili farklı zamanlarda yazılmış makalelerden oluşmuş.Önemli bilgiler içeriyor.Dili çok sade.


Kitabın isminden de anlaşılacağı gibi Kur’an nasıl değişmeden bugüne kadar geldi sorusuna cevap arıyorsanız bu kitabı okuyun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*