Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İran: Tehdit mi, Fırsat mı?

Kategori: Siyaset Yazar: Bülent Keneş Yayınevi: Timaş Yayınları

İran: Tehdit mi, Fırsat mı?

Tanıtım Bülteni
Bugün Türkiye Ortadoğu’da daha aktif, daha farklı bir siyaset izleme iddiasında. Arap baharı, Kürt sorunu, Suriye’yle ilişkilerimiz ve Ortadoğu’daki yerimiz Türkiye’nin uluslararası politikasında önemli bir yer işgal ediyor. Peki, İran bu resmin neresinde?Dünya politika sahnesinin etkin aktörlerinden biri haline gelen İran ve Türkiye ilişkilerini nasıl anlayabiliriz? İran’la ilişkilerimiz ülkemizin Ortadoğu’daki geleceğini nasıl şekillendirecek? Kürt sorunu ve Suriye ile ilişkilerimizde İran’ın rolü nedir? İran dost mu, rakip mi? Türkiye İran’la ilgili tartışmalarda hangi tarafta yer alıyor?Today’s Zaman gazetesinin genel yayın yönetmeni ve uluslararası ilişkiler doktoru Bülent Keneş, bu önemli sorulara yanıt aradığı kapsamlı çalışmasında, bizi bilmediğimiz bir İran’la tanıştırıyor. İran’la ilişkilerimizi enine boyuna ele alan Keneş, tarihi ve bugünüyle İran’ı ve İran’la ilişkilerimizi titiz ve anlaşılır bir dille ele alıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İran: Tehdit mi, Fırsat mı? PDF 6.23 MB İndir
İran: Tehdit mi, Fırsat mı? EPUB 6.96 MB İndir
İran: Tehdit mi, Fırsat mı? MOBI 5.49 MB İndir
İran: Tehdit mi, Fırsat mı? ODF 5.86 MB İndir
İran: Tehdit mi, Fırsat mı? DJVU 7.32 MB İndir
İran: Tehdit mi, Fırsat mı? RAR 4.76 MB İndir
İran: Tehdit mi, Fırsat mı? ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


İran tarihi ve Türkiye ilişkileri açısından mükemmel bir kitap . İstediğim ayrıntılara girilmiş ve bu kendi adıma ilgi çekici olmuş.


Gündemi takip ederek öğrenilebilecek bilgiler topluluğu gibi geldi… öte yandan tez olarak hazırladığı asıl kapsamlı olan eserini okumayı düşünüyorum.


Kitbın içeriği ile ilgili bir yorum yapmayacam fakat bir okur olarak yazara şunu söylüyeyim BU KADAR UZUN CÜMLELER KURMAK SADECE VE SADECE KİTABI SIKICI HALE GETİRİR.Kitapta bazı cümleler 7,8 ve hatta 9 satırdan oluşuyor.Cümlenin sonuna gelene kadar başı unutuluyor. Sadece bilgi sahibi olunarak yazar olunmaz.Bilgileri iyi bir şekilde kağıda dökmekte yazarın en büyük görevidir.


şahlıkdan başlayıp günümüz iran islam cumhuriyeti rejimine gelinene kadar türkiye iran ilişkilerinin belirleyici faktörleri üzerinde durulmuş ve bunu güzelce işlemiş bir kitap… ve de günümüz de iranın dış ilişkilerinin takiyye üzerinde kurulduğunu anlatmış.


Çok sıkıcı ve tipik akademik dille yazılmış.En güzel tespiti: İran devriminin “İslam devrimi” olmayıp “milli devrim” olduğuna değinmesidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*