Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Uygulamalı Bilimler İçin İstatistik ve Araştırma Yöntemleri

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Prof. Dr. Mehmet Mendeş Yayınevi: Kriter Basım Yayın Dağıtım

Uygulamalı Bilimler İçin İstatistik ve Araştırma Yöntemleri

Tanıtım Bülteni
Bu kitap, üç husus dikkate alınarak hazırlanmıştır. Bunlardan ilki, bu kitabın gerek lisans düzeyinde farklı isimlerle okutulan İstatistik, İstatistiksel Yöntemler, Biyometri, Bitoistatistik, Temel İstatistik, Araştırma ve Deneme Yöntemleri, Deney Tasarımları ve Araştırma Yöntemleri gibi lisans dersleri için gerekse de Lisansüstü ve Doktora düzeyinde okutulan Deneme Planlanması, İstatistiksel Veri Değerlendirme, Bilimsel Çalışma Sonuçlarının Değerlendirilmesi, Tarımda Bilimsel Araştırma kavramı gibi dersler için temel bir kaynak kitap olmasına dikkat edilmiştir. İkincisi, bütün akademisyenler ve araştırıcılar için bir danışmanlık hizmeti sunabilmesine dikkat edilmiştir. Yani merak edilen konu bakımından bir araştırma ve denemenin nasıl planlanıp, yürütülebileceğinden başlayıp elde edilen verilerin istatistiksel analizlerinin nasıl yapılabileceği, istatistik analizlerde uygun yöntemin nasıl belirleneceği, analiz sonuçlarının nasıl yorumlanıp rapor edilebileceğine kadarki bütün aşamaları etraflıca içermesine dikkat edilmiştir. Üçüncü olarak da, yıllardan beri gerek üniversitemizin değişik birimlerindeki akademisyenlere, lisansüstü çalışmalarını sürdüren öğrencilere ve araştırıcılara, gerek ülkemizdeki diğer üniversitelerdeki akademisyen, lisansüstü öğrencileri ve araştırıcılara, gerekse de yurt dışındaki birçok akademisyene istatistik analiz konusunda gönüllü olarak yoğun bir istatistik danışmanlık hizmeti sunmamdan dolayı araştırıcıların en çok sıkıntı çektikleri noktalara oldukça vakıf olmamdan dolayı kitabın içeriği bu noktalar dikkate alınarak hazırlanmıştır. Bu kitap hazırlanırken karmaşık formüllerden olabildiğince kaçınılmış ve herkesin rahatlıkla anlayabileceği sadece bir dil kullanılmaya çalışılmıştır. Kitapta olabildiğince her alandan örnekler verilmesine dikkat edilmiş ve dikkate alınan test ve yöntemlerin uygulanış adımları, elde edilen sonuçların yorumlanması ve söz konusu sonuçların nasıl rapor edilebileceği yaklaşık 200 örnek üzerinde adım adım gösterilmiştir.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Uygulamalı Bilimler İçin İstatistik ve Araştırma Yöntemleri Satın Al
Kitapyurdu Uygulamalı Bilimler İçin İstatistik ve Araştırma Yöntemleri Satın Al
D&R Uygulamalı Bilimler İçin İstatistik ve Araştırma Yöntemleri Satın Al
Idefix Uygulamalı Bilimler İçin İstatistik ve Araştırma Yöntemleri Satın Al
BKM Kitap Uygulamalı Bilimler İçin İstatistik ve Araştırma Yöntemleri Satın Al
Hepsiburada Uygulamalı Bilimler İçin İstatistik ve Araştırma Yöntemleri Satın Al
Nadir Kitap Uygulamalı Bilimler İçin İstatistik ve Araştırma Yöntemleri Satın Al
N11 Uygulamalı Bilimler İçin İstatistik ve Araştırma Yöntemleri Satın Al
Amazon Türkiye Uygulamalı Bilimler İçin İstatistik ve Araştırma Yöntemleri Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Uygulamalı Bilimler İçin İstatistik ve Araştırma Yöntemleri PDF 6.23 MB İndir
Uygulamalı Bilimler İçin İstatistik ve Araştırma Yöntemleri EPUB 6.96 MB İndir
Uygulamalı Bilimler İçin İstatistik ve Araştırma Yöntemleri MOBI 5.49 MB İndir
Uygulamalı Bilimler İçin İstatistik ve Araştırma Yöntemleri ODF 5.86 MB İndir
Uygulamalı Bilimler İçin İstatistik ve Araştırma Yöntemleri DJVU 7.32 MB İndir
Uygulamalı Bilimler İçin İstatistik ve Araştırma Yöntemleri RAR 4.76 MB İndir
Uygulamalı Bilimler İçin İstatistik ve Araştırma Yöntemleri ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


İstatistik öğrenmek isteyenler İstifade edilebilir.


Piyasadaki bir çok istatistik kitabından farklı olarak, konuların temel özellikleri çok iyi bir şekilde anlatılmakta, özellikle hipotez ve varyans analizi konuları için piyasada ki çoğu kitapta bulamayacağınız bilgileri bol örnekler ile ele alması oldukça iyi. Özellikle yüksek lisans ve doktora programında okuyan arkadaşlar için çok faydalı olacağı kanısındayım.


Bana İstatistiği sevdiren Hocamın kitabı olduğunu görünce hemen kaptım. Sade ve anlaşılır. Yani istatistik kitaplarında olmayan bir özelliğe sahip.


Mehmet hocamdan Çanakkale Üniversitesi, Ziraat Fakültesi’nde çalışırken -hala da oradadır, ders alma fırsatım oldu. ‘Temel İstatistik’ ve ‘Araştırma ve Deneme Yöntemleri’ dersini almış olanlar ne kadar sıkıcı olabileceğini (ya da olduğunu :)) bilir bu derslerin. Bir ton yeni kavram ve düşünce… Lakin Mehmet Mendeş’in hazırladığı özel notları ve anlatımıyla o dersler o kadar zevkli hale gelebiliyordu ki… Kendisi eğitim-öğretim bilimlerinde gerçekten de ‘ustalaşmış’ bir şahıstır. Bu kitabı almayı düşünenlere de, hiç düşünmeden almalarını tavsiye ederim =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*