Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Samiri  Altın Buzağı Mucidi

Kategori: İslam Yazar: Zübeyir Yetik Yayınevi: Pınar Yayınları

Samiri Altın Buzağı Mucidi

Tanıtım Bülteni
Kendilerini Mısır’dan çıkarmış bulunan öz peygamberlerinden “tapınmak için” bir put isteyen İsrailoğulları’na, Musa aleyhisselamın “mikat”ta bulunduğu sırada O’nun yok luğundan yararlanarak, istemiş bulunduk ları “put”u yapan, bu yaptığı puta tapın maya çağıran ve çağrısında da başarıya ulaşıp kavmini puta tapındıran Samiri, eğer sıradan bir put yapımcısı olsaydı, belki de, hakkında konuşmak/yazmak gerekmeyecekti.Nitekim insanlığın geçmişinde ve de günümüzde birçok “put üreticisi”, “put ya pımcısı” ve “put koruyucusu” bulunmasına karşın, Kur’ân-ı Kerim, yalnızca, iki put ya pımcısının adını anar. Bunlardan biri, İbrahim aleyhisselamın babası Azer; diğeri de bu kitaba konu edindiğimiz Samiri’dir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Samiri Altın Buzağı Mucidi PDF 6.23 MB İndir
Samiri Altın Buzağı Mucidi EPUB 6.96 MB İndir
Samiri Altın Buzağı Mucidi MOBI 5.49 MB İndir
Samiri Altın Buzağı Mucidi ODF 5.86 MB İndir
Samiri Altın Buzağı Mucidi DJVU 7.32 MB İndir
Samiri Altın Buzağı Mucidi RAR 4.76 MB İndir
Samiri Altın Buzağı Mucidi ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


bu konuda başka eserler de okumuştum, ondan mıdır bilmem benim için yaratıcı detaylar barındırmayan bir eser olmakla beraber Samiri konusunda ilk kez okuma yapacak meraklısı için önerilebilir.


Oldukça akıcı geçen hikaye güzel kendi yorumlarını katıp o bakış açısının doğru olduğunu göstermeye çalışan başarılı bir eser…


güzel mesajlar içeren iyi analizler güzel bir eser


Samiri’yi okuduktan sonra Zübeyir YETİK’in neredeyse tüm kitaplarını aldm ayetlerle anlatımı konuyu daha iyi motive ediyor ve oldukça akıcı bir anlatım tarzı var sıkılmadan okunabiliyor.


yazarın kitapta israilloğullarının altın buzağıya olan tutkularını anlatıktan sonra buzağının bugün hala var olduğunu, sadece formatının değiştiğini bildirmesi güzel bir bakış açısı olmuş. fakat bu buzğının imar edicisi olan samiriyi, bugün kü teknoloji olarak değerlendirmesinin yanlış bir bakış olduğunu düşünüyorum. teknolojiye böyle bakmak yerine HZ. Allah’ın ilmi olarak bakmak, Hz. Allah’ın insanlara ihsan ettiği bu ilim ve teknoloji ile yaptıklarına bakarak Hz. Allah’ın sonsuz ilmi ile neler yapabileceğini tefekkür ederek hayretlere düşmek daha doğru olduğunu düşünüyorum…kaldı ki günümüz dünyasında müslüman ülkelerin karşısında olan ülkeler teknolojiyi müslümanlara karşı bu denli tehdit olarak kullanıyorlarsa, müslümanlarında bu tehdite karşı bir silahları olmalıdır. teknolojiinin karşısında duracak yegane silah yine teknolojidir…. bu bakımından müslümanlarında teknolojiyi almaları geliştirmeleri gerekir….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*