Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Türk Toplum Bilimcileri 1

Kategori: Sosyoloji Yazar: Emre Kongar Yayınevi: Remzi Kitabevi

Türk Toplum Bilimcileri 1

  • ISBN: 9789751404022
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 448
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 15.5 x 23.5 cm
Tanıtım Bülteni
Bu çalışma, yurdumuzda, henüz örnekleri pek görülmeyen bir "ortak çaba"nın ürünüdür. Amacı yeni kuşaklara, eski kuşakların birikimini aktarmaktır. Bir ulusun kültürü belli birikimleri oluşturabildiği ölçüde ve toplumsal bilimleriyle yakın bir ilişki içinde gelişir, serpilir. Bu açıdan, Türk Toplumbilimcileri, Türk toplumbilimine olduğu kadar Türk kültürüne de yönelmiş bir çalışmadır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Türk Toplum Bilimcileri 1 PDF 18.59 MB İndir
Türk Toplum Bilimcileri 1 EPUB 20.78 MB İndir
Türk Toplum Bilimcileri 1 MOBI 16.41 MB İndir
Türk Toplum Bilimcileri 1 ODF 17.50 MB İndir
Türk Toplum Bilimcileri 1 DJVU 21.88 MB İndir
Türk Toplum Bilimcileri 1 RAR 14.22 MB İndir
Türk Toplum Bilimcileri 1 ZIP 13.13 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Türk Toplum Bilimcileri 1 PDF 18.59 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Bu Kitap sadece Emre Kongar tarafından hazırlanmamış olup,arkadaşlarıyla birlikte yaptığı ortak bir çabanın ürünüdür. Bu kitapta Türk toplum bilimcilerinin hayatı,bakış açıları,eserleri,yaklaşımları birer ele alınarak,eserlerinden örneklerle açıklanmış..kitapta anlatılan sosyal bilimcilerin isimleri şöyle:ZİYA GÖKALP,PRENS SABAHATTİN,HİLMİ ZİYA ÜLKEN,İBRAHİM YASA,NİYAZİ BERKES,NURETTİN ŞAZİ KÖSEMİHAL,CAHİT TANYOL,CAVİT ORHAN TÜTENGİL VE MÜBECCEL BELİK KIRAY..Her sosyla bilimciyi farklı bir kişi anlatmış.Bu yüzden ortak bir dil yok ancak onlar hakkında bilgi edinmek için tasarlandığından üslup konusunda pek sıkıntı yaşanmıyor..


türkiyenin yetiştirdiği bir çok sosyoloğun biraraya gelerek hazırladıkları ço mükememl bi başucu kitabı.bence sosyoloji tahsili yapanların mutlaka okuması geeken b i kitap


Akademisyen sosyologlşarın bir araya geerek hazırladıkları harika bir eser. kitapta türkiyede sosyolojinin öncü isimlerinin hayatlarına, sosyoloji anlayışlarına, yöntemlerine, eserlerine ve eserlerinde işlediklerine konulara kadar daha bir çok yönlerini farklı perspektiflerden ele alan ve alanında tek çalışma olma özelli,ği koruyon harika bir eser. sosyologların başucu kaynağı herkese tavsiye ederim


Kitap sadece Emre Kongar’ın değil ortak bir çalışmanın ürünü.Eserde Ziya Gökalp,Prens Sebahattin,Hilmi Ziya Ülken,İbrahim Yasa,Niyazi Berkes, Nurettin Şazi Kösemihal,Cahit Tanyol,Cavit Orhan Tütengil,Mübeccel Belik Kıray gibi Türkiye’de 1.kuşak sayılan, birçok eser ile Türk Toplumbilimine hizmet sunmuş şahısların Toplumbilimini anlayış şekilleri Yöntem ve metodları,eserlerindeki konuları işleyiş şekilleri bizatihi kendi eserlerinden alınan iktibaslarla değerlendirilmiştir.Emre Kongar giriş kısmında Türkiye’de Toplumbiliminin gelişimini dönemlere ayırarak 1923-38,38-50,50-60,60 sonrası,70 sonrası ve bugünkü durum şeklinde tasnif etmiştir.Alanında nadide ve Sosyoloji sahasında ilgilenenler için dikkate şayan bir eser.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*