Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Politika Sanatı

Kategori: Siyaset Yazar: Gaston Bouthoul Yayınevi: Cem Yayınevi

Politika Sanatı

  • çevirmen: Vedat Günyol
  • Yayın Tarihi: 20.02.1997
  • ISBN: 9789754066111
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 304
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.3 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Bu kitap, çağdaş Fransız yazarı Gaston Bouthoul'un, L'ART DE LA POLİTİQUE adlı derleme yapıtından seçmeler yapılarak hazırlanmıştır.
Amacı Konfuçyus'tan Lenin'e, Platon'dan De Gaulle'a değin politika üstüne eğilmiş 78 ünlü filozof ve devlet adamının gerek değişik, gerek çelişik, gerekse birbirini destekleyen görüşlerini, en belirgin yanlarıyla politikanın yaşamımız üstüne ağır bastığı bugünkü ortamda yurt ve dünya sorunlarına ışık tutar umudu ile birarada sunuyoruz.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Politika Sanatı PDF 12.62 MB İndir
Politika Sanatı EPUB 14.10 MB İndir
Politika Sanatı MOBI 11.13 MB İndir
Politika Sanatı ODF 11.88 MB İndir
Politika Sanatı DJVU 14.84 MB İndir
Politika Sanatı RAR 9.65 MB İndir
Politika Sanatı ZIP 8.91 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Politika Sanatı PDF 12.62 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Antik Çağ’dan 20.YY’ın sonuna kadar; Lao Tzu’dan başlayıp Valery ile biten pek çok insanın politika üzerindeki fikirleri işlenmiş bu kitapta. Kimi arasanız var. Örneğin; Konfüçyüs, Platon, Aristoteles, Dante, İbn-i Haldun, Montaigne, Spinoza, Voltaire, Katerina II, Napoleon, Lincoln, Victor Hugo, Marx, Nietzsche, Castro, J.Kennedy, Lenin, Valery….Sadece Atatürk yok!


Antikçağ’dan XX.yy’a kadar onlarca devlet adamı ve düşünürü listesine alan Farnsız yazarın neden Mustafa Kemal gibi Fransız Devrimi’nin dünyaya kazandırdıklarını ülkesinin yönetim şeklinde kaynaştırmış bir devlet adamını listesine almadığını oldukça merak ettim.Hemen hemen her kıtadan,ülkeden,milletten tarihi kişilikler belli sözleriyle,düşünceleri ve yazdıklarıyla kitapta yer bulmuş.


Lao tzu’dan başlayıp, mensius, platon, aristo, dante, spinoza , alain, vb. bir çok düşünürün çeşitli konulardaki fikirlerine yer veriliyor ve çağlara göre ayrımlar yapılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*