Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Benim Şehirlerim

Kategori: Kültür Yazar: Cengiz Çandar Yayınevi: Iz Yayıncılık

Benim Şehirlerim

  • Yayın Tarihi: 15.11.1999
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 272
  • Cilt Tipi: Ciltli
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 15 x 22.5 cm
Tanıtım Bülteni
... Zamanla, şehirlere olan ilgimde bilinçaltımın dibinde duran, bilincim ve tecrübem geliştiği oranda yukarılara çıkan çok temel bir özelliği fark ettim. Şehirler, insan yapımıydı. İnsan yapımı ve insanlar gibi özellikler taşıyan, ancak insanlardan bağımsız, kendi kişiliklerini geliştirmiş ve insanlara hükmeden tarihî ve kültürel oluşumlardı. Bazılarının ömürleri binlerce yıl ötesine gidebiliyordu. Organik olmayan canlı organizmalardı ve uzun ömürleri ve bu uzun ömürleri içinde geliştirdikleri kişilikleriyle, akıl almaz ölçüde çekici ve ilginçtiler. Bu dünyanın Yaradan'ın eseri olduğunu idrak edip, Yaradan'ın yeryüzündeki halifesi insanoğlunun elinden çıkan ve insanların en geniş kümeler halinde yaşadıkları ve birbirlerine miras olarak geçirdikleri şehirleri Yaradılış'ın en gözle görülür, elle tutulur ifadesi olarak algılayınca, şehirlere yönelik tutkumun İlahî gerçeğin somut kavranışı çabası olabileceğini de düşünmeye başladım... ~Cengiz Çandar – Giriş bölümünden ~
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Benim Şehirlerim PDF 11.29 MB İndir
Benim Şehirlerim EPUB 12.62 MB İndir
Benim Şehirlerim MOBI 9.96 MB İndir
Benim Şehirlerim ODF 10.63 MB İndir
Benim Şehirlerim DJVU 13.28 MB İndir
Benim Şehirlerim RAR 8.63 MB İndir
Benim Şehirlerim ZIP 7.97 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Benim Şehirlerim PDF 11.29 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Gerçekten keyifle okunulabilecek bir kitap…


Benim şehirlerim kitabı, insanların ve onların kurdukları şehirlerin birbirleri arasındaki etkileşimleri çok akıcı bir üslup ile okurların gözleri önüne seren başarılı bir gezi kitabı.Ben bu kitabı okuduktan sonra o ana kadar gezmiş olduğum şehirlere bir defa daha nazar ettim ve gerçekten gözden kaçırdığım çok önemli bulguları farkettim.


Kendi coğrafyasımızın bir parçası olan ve bugün itibariyle unuttuğumuz bize ait ya da bizim bir zamanlar kendimizi ait hissettiğimiz şehirlerimizn hikayesini, bu şehirlerle canlı bağı kalmış bir kişiden dinlemelisiniz.


Eserde Çandar’ın gözünden dünyanın birçok harika şehri ele alınmış.Dünya’nın parlayan incileri Newyork,Berlin,Kahire,St. Petersburg,Borcelona,Madrid vs.birçok şehri çok güzel anlatmış.Şehirler insan yapımı ama;onlardan bağımsız,onlardan daha etkileyici ve daha kalıcı.


kitabın adına güvenererk okumaya karar verdim,güzeldir hatta cok iyiydir diye düşünerek.ama yanılttı beni Cengiz Çandar.yer verdiği gereksiz ayrıntılar ve sürekli eklediği yorumları düşürmüş kitabın kalitesini.iyi bir gözlemci evet,ama bunu okuyucuya ağız tadıyla sunmayı başaramıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*