Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ben Demokrat Değilim

Kategori: Siyaset Yazar: Ahmet Taner Kışlalı Yayınevi: Imge Kitabevi Yayınları

Ben Demokrat Değilim

  • Yayın Tarihi: 18.11.1999
  • ISBN: 9789755332826
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 432
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Fransızların orduya "büyük dilsiz" demeleri hep hoşuma gitmiştir. Gerçekten de ordu, demokrasisi kökleşmiş olan ülkelerde, çok özel durumlar dışında konuşmaz. Duyar, görür, düşünür, ama konuşmaz. O gibi ülkelerde niçin konuşmadığı önemlidir.Ama gelişmişlik sürecinde geride kalmış olan ülkelerde niçin konuştuğu da önemlidir. Ve bu arada, Türkiye'de eskiden konuşmazken niçin şimdi konuştuğu ise ayrıca önemlidir. Ordu niçin ve ne zaman siyasete karışır? Hangi koşullar üst üste eklendiğinde "darbe" yapar? Siyasal iktidara doğrudan ya da dolaylı olarak el koyduğunda, yönünü belirleyen etkenler nelerdir? Ordunun ideolojisi nasıl oluşur, nasıl değişir? 27 Mayıs'ın ordusu ile 12 Eylül'ün ordusu niçin düşman kardeşlerdir? Bugünün ordusu niçin 12 Eylül'ün ordusu değildir? 28 Şubat'ın anlamı nedir? Daha başka türlü sormak gerekirse: Eğer Türk ordusu her zaman Atatürkçü ise, toplum yaşamında kısa sayılabilecek aralıklarla yaptığı darbelerdeki tutum farkları, nasıl açıklanabilir? Sorular çok, yanıtlar da çok önemli. Konunun aynı ölçüde anlamlı ve önemli bir başka yanı daha var: Asker, cumhuriyeti korumak için, zaman zaman demokrasiye az ya da çok "paydos" deme gereği duyuyor. Tıpkı Atatürk gibi, bizim de ereğimiz elbette ki "demokratik cumhuriyet"tir. Ama "cumhuriyet mi demokrasi mi?" yol ayrımında, öncelik acaba hangisinde olmalıdır? Batılı ülkelerde "askersel sosyoloji" dalında yapılmış çok araştırma var. Hem de o ülkelerde görünür bir "askerin siyasete karışması" sorunu olmadığı halde... Oysa Türkiye'de, bu konuyla ilgili çalışmalar, parmakla sayılabilecek kadar az. Hem de, bizim koşullarımızda askerin siyasete karışması, neredeyse "alışılmış" bir olgu haline dönüştüğü halde...
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ben Demokrat Değilim PDF 17.93 MB İndir
Ben Demokrat Değilim EPUB 20.04 MB İndir
Ben Demokrat Değilim MOBI 15.82 MB İndir
Ben Demokrat Değilim ODF 16.88 MB İndir
Ben Demokrat Değilim DJVU 21.09 MB İndir
Ben Demokrat Değilim RAR 13.71 MB İndir
Ben Demokrat Değilim ZIP 12.66 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ben Demokrat Değilim PDF 17.93 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Ahmet Taner Kışlalı’nın daha önce siyasal sistemler kitabını okuduydum, o kitabı zor okumuştum ama bu kitabı: gazete yazılarından derleme olduğu için gayet akıcı ve kolay okunur olmuş.Emeklerin boşa gitmeyecek… (A T K)


İmamHatipler neden kapatılmalıydı? Kapatılmazsa neler olacaktı? Öylesine güzel yazmış ki bugünlerde yaşayacaklarımızı.. Böyle güzel aydınlarımızın öldürülmesi ve bunun karşısında toplumun,siyasilerin sus pus olması Türkiyemizi karanlığa sürüklüyor malesef. Muhakkak okumalısınız. Tereddüt etmeyin bile.


Kışlalı Hocamızı okurken Türkiye’nin yakın geçmişinde yaşananların ne kadar da güncel olduğunu fark edeceksiniz. Kemalizm’e olan düşmanlığın ne demek olduğunu daha iyi greceksiniz. Demokratım diyerek ülkeyi yönetmeye kalkanların aslında nasıl kişiler olduğunu betimliyor yazar.


Bu kitap, henüz okumakta olduğum bir kitap. Ne üzücü, isimler değişsede, tartıştığımız olaylar ve kavramlar üç aşağı beş yukarı aynı…Ahmet Taner Kışlalı, en ciddi entelektüllerimizden birisiymiş. Sesinin neden boğulduğunu, kitapları okunduğunda daha net anlaşılıyor.


bu kıtabın bu kadar guzel olacagını tahmın etmıyordum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*