Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Neşeli Kitap

Kategori: Edebiyat Yazar: Ahmet Turan Alkan Yayınevi: Kapı Yayınları

Neşeli Kitap

Tanıtım Bülteni
"Canım anneciğim, babama sakın Mevlevi dervişi olduğumu söyleme; o beni hâlâ pizzacıda hamurkâr zannetsin daha iyi; Mevlevîlik kim biz kim anneciğim; vaktiyle bunlar derli toplu, efendi, tahsilli, kibar adamlarmış. Geçenlerde bir kitapta okudum, eskiden dervişler öyle "ha" deyince bizim gibi dönmeye başlamazlarmış, uzun bir merasimi var bu işin. Aslına bakarsan bazen dönerken heyecana kapılıp güzel şeyler hissetmiyor değilim fakat genellikle utanıyorum bir tanıdık çıkar diye, o zaman gözlerimi kapatıyorum. Hani düğüncülük, şarkıcılık olsa neyse... Bu bir dinî törenmiş aslında anne, hattâ âyin diyorlar. Şimdi babam benim âyine katıldığımı, hattâ bu işten para kazandığımı duysa yüreğine iner. Hâsılı kelâm içime bir türlü sinmiyor. Necdet'e kalsa, "Oğlum işin püf noktasını kaptım; gel beraber kendi ekibimizi kuralım," filan diyor ama ben bu sektörde durmam artık. O yüzden hâtıra resmi bile çektirmiyorum. İlerde birilerinin eline geçerse ne derim sonra..."
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Neşeli Kitap PDF 6.23 MB İndir
Neşeli Kitap EPUB 6.96 MB İndir
Neşeli Kitap MOBI 5.49 MB İndir
Neşeli Kitap ODF 5.86 MB İndir
Neşeli Kitap DJVU 7.32 MB İndir
Neşeli Kitap RAR 4.76 MB İndir
Neşeli Kitap ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Severek okunacak yazılar var,sıkan yazılar var. Okunabilir.


yine buda ahmet turan alkan’ın gazete yazılarını derlediği kitaplarından biri, tek farkla bu yazıları eğlenceli hiciv yazıları.. fena değil..ama beni çok sarmadı..


Neşeli Kitap tam da neşeli bir eser ama çoğu kesimin neşesini de kaçıracak bir kitap. Tahminen gazetedeki köşe yazılarından derlenmiş. Alkan, en ciddi yazısında bile insanı illaki gülümseten bir üslupa sahip zaten. yöresel birikimiyle de sizden biriyim mesajını ihmal etmiyor. Kitap genellde siyasi yazılardan oluşuyor. Yakın dönemi bir daha hatırlamak isteyenler için ortalama bir kaynak. Mesela ilk Yazı: 367 yetmez, 1100!.


Ahmet Turan Alkan, kalem kudreti ve nitelikli fikri makaleleri ile kendini ispatlamış nadir yazarlarımızdan birisi. Bu son eserini de mizahi karakterli eserlerinden birisi olarak severek okudum. Çok nitelikli latife ve nükteler dışında kendi yazdığı mizah hiciv yazıları sıkılmadan okutuyor. Ancak belli bir siyasi cepheyi çok fazla yerden yere vuruyor. Haksız mı değil. Ama düşene de bu kadar vurulmaz ki hocam…


Benim gibi Ahmet Turan Alkan hayranı iseniz kütüphanenizde mutlaka bulunması gereken bir kitap, yazarın üslubu içerisinde mizahi açıdan günlük yorumlarını bulacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*