Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Türkiye’nin Dönüşüm Yılları  Yeniden Öğrenme Zamanı

Kategori: Siyaset Yazar: Işın Çelebi Yayınevi: Alfa Yayınları

Türkiye’nin Dönüşüm Yılları Yeniden Öğrenme Zamanı

Tanıtım Bülteni
Devletin üst katlarında ağır görevler üstlendikten sonra anı yazmak; yüzleşmeyi, hesaplaşırken hesap vermeyi, yargılarken yargılanmayı göze almaktır. Hiç de kolay değil. Sokrates’i de seveceksiniz, Aristoteles’i de. Ama doğruyu/gerçeği daha çok seveceksiniz. Hem akıl ister, hem de yürek ister bu çaba. Akıl ister; size karşın doğruyu/gerçeği çarpıtmadan, eğip bükmeden yansıtmak için. Yürek ister; değer yargılarında yansız, nesnel, dürüst olmak için. Baştan sona okuduğum yapıtında sayın Dr. Işın Çelebi bunları başarmış, kutlanası bir belgeyi tarihimizin belleğine armağan etmiştir.– Prof. Dr. Sami SELÇUK -Eski Yargıtay Başkanı, Bilkent ÜniversitesiTürkiye’nin Dönüşüm Yılları çok önemli bir kitap. Türkiye’nin geçirdiği ekonomik krizleri, dönemin global ve Türkiye iktisat politikalarını çok gerçekçi bir şekilde anlatıyor. 2008’den beri yaşanan Amerika ve Avrupa krizlerinin aslında Türkiye’de daha önceden yaşandığını görüyoruz. Bu konuda yazarın daha önce açıkladığı görüşleri doğru çıktı. Bu kitap gerçekleri göremeyenlerin de hatalarını gözler önüne seriyor. Bu durum 2008 krizini aşmak için yapılan çalışmalardan açıkça anlaşılıyor. Global krizin sonuçlarını, sonrasını, yeni ekonomik ve finansal yapının nasıl gelişeceğini merak edenlerin, Türkiye’nin bu süreç içindeki rolünü anlamak isteyenlerin okumasının şart olduğu bir kitap... Kutlarım.– Prof. Dr. Şebnem Kalemli-Özcan, MARYLAND Üniversitesi, ABD1983-1991 dönemi, Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve siyasal hayatında gerçekten önemli dönüşüm yıllarıdır. Özellikle ekonomik alanda, ithal ikamesine dayanan, otarşik, içe dönük, devletçi ekonomiden, dünya ekonomisi ile bütünleşmiş serbest piyasa ekonomisine geçilmiş olması, gerçek bir devrimdir. Dolayısıyla bu dönemde önemli siyasal mevkilerde bulunmuş ve ekonomi politikalarının oluşumuna büyük katkı sağlamış olan Sayın Işın Çelebi’nin, bu dönüşüme ilişkin analizleri ve görüşleri büyük değer taşımaktadır. Öte yandan Türkiye, bu ekonomik dönüşümü gerçekleştirirken, siyasal alanda gerçek bir hürriyetçi demokrasinin pekişmesini ya da kurumsallaşmasını sağlayamamıştır. Çelebi’nin bu konudaki görüş, eleştiri ve önerileri de şüphesiz tartışılmaya değer niteliktedir.– Prof. Dr. Ergun Özbudun -İstanbul Şehir Üniversitesi
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Türkiye’nin Dönüşüm Yılları Yeniden Öğrenme Zamanı Satın Al
Kitapyurdu Türkiye’nin Dönüşüm Yılları Yeniden Öğrenme Zamanı Satın Al
D&R Türkiye’nin Dönüşüm Yılları Yeniden Öğrenme Zamanı Satın Al
Idefix Türkiye’nin Dönüşüm Yılları Yeniden Öğrenme Zamanı Satın Al
BKM Kitap Türkiye’nin Dönüşüm Yılları Yeniden Öğrenme Zamanı Satın Al
Hepsiburada Türkiye’nin Dönüşüm Yılları Yeniden Öğrenme Zamanı Satın Al
Nadir Kitap Türkiye’nin Dönüşüm Yılları Yeniden Öğrenme Zamanı Satın Al
N11 Türkiye’nin Dönüşüm Yılları Yeniden Öğrenme Zamanı Satın Al
Amazon Türkiye Türkiye’nin Dönüşüm Yılları Yeniden Öğrenme Zamanı Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Türkiye’nin Dönüşüm Yılları Yeniden Öğrenme Zamanı PDF 6.23 MB İndir
Türkiye’nin Dönüşüm Yılları Yeniden Öğrenme Zamanı EPUB 6.96 MB İndir
Türkiye’nin Dönüşüm Yılları Yeniden Öğrenme Zamanı MOBI 5.49 MB İndir
Türkiye’nin Dönüşüm Yılları Yeniden Öğrenme Zamanı ODF 5.86 MB İndir
Türkiye’nin Dönüşüm Yılları Yeniden Öğrenme Zamanı DJVU 7.32 MB İndir
Türkiye’nin Dönüşüm Yılları Yeniden Öğrenme Zamanı RAR 4.76 MB İndir
Türkiye’nin Dönüşüm Yılları Yeniden Öğrenme Zamanı ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


1980 ile 2000 yılları arasında ülkemizde yaşanan ekonomik ve sosyal gelişmeleri ayrıntılı şekilde izleyeceğiz bir eser. Yazar akıcı bir üslupla kaleme almış. Ülkemizin genel hastalığı olan zaman geçince yaşanan tıkanmalar ve politikacıların basit hesapları uğruna kaçırılan fırsatları görüyoruz.


Okurken hem yazarın tecrübelerini hem de o dönemde yaşananları okumuş oluyorsunuz.


Türkiye’nin yakın tarihine ait önemli bilgiler veren, mutlaka okunması gereken bir kitap


Işın Çelebi her ne kadar siyasetçi olsa da bir yazar kesinlikle değil. Olayların sıra döngüsünde çok ciddi sorunlar var. Bir konudan bir konuya zıplaması, iki ileri bir geri yapması okumayı zorlaştırmış. Ancak siyasi tarihle az buçuk yakından ilgisi olan birisi bu zorluğu kolayca aşabilir. Öte yandan, yapılan söyleşilerden kesitler ya da 3. kişilerin anılarının yansıtıldığı kutucukları okuyunca insan bu kadar mı kendi reklamını yapar be kardeşim dedittiriyor adama. Bence bu kısmlar çok rahatsız edici. Fakat yakın siyasi tarihimize ilişkin reklam bölümlerini atarsak ilginç detaylara rastlıyoruz ve zaten kitabın sadece bu kısımları zevkli bence. Ama şunu da söylemeden edemeyeceğim. Işın Çelebi ki babasının Merkez Bankası çalışanı, dedesinin Karaman’da bir banka kurduğunu vs. biliyoruz. Efendim bizim evimizde banyo yoktu hamama giderdik gibi Beyaz Türk ajıtasyonları herhalde günümüze uyarlansa şöyle olurdu New York’a o zamanlar direkt uçuş yoktu Paris aktarmalı gidebiliyorduk. Ne acı dimi! Yahu kardeşim sen kalburüstü bir yaşam sürmüşsün neyin ajıtasyonunu yapıyorsun? Bitirirken ki çocuklarına söylemek istedikleri bölüm ise gerçekten son noktayı koydu. Kusura bakmayın sayın Çelebi ama Türkiye okuyucusu sandığınız kadar keriz olmadığı gibi, artık 80’lere 90’larda değil 2013 yılında yaşıyoruz. Bilmem anlatabildim mi?


sayın çelebinn kendi hayattaki tecrübelerini anlattığı bu eser almamdaki en büyük etken kitabın gelirini üzücü bir yangın geçiren GALATASARAY üniversitesine bağışlamasıydı.Özellikle TT ARENA süreci ve iş dünyasındaki tacrübeleri gelecekte kariyer planlayan insanlar için kaynak teşkil eder diye düşünüyorum.Popilist siyaset ürünü ekonımi politakalarını eleştiren çelebi nin bu konudaki tesbitleri Türkiye Ekonomisine ilgi duyan herkes için önemli bir veri teşkil edecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*