Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İstanbul’da Yaşama Sanatı

Kategori: İstanbul Kitapları Yazar: Prof. Dr. A. Haluk Dursun Yayınevi: ötüken Neşriyat

İstanbul’da Yaşama Sanatı

  • Yayın Tarihi: 14.12.1999
  • ISBN: 9789754373165
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 328
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 12 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
İstanbul, bir imparator şehir. Roma'nın, Bizans'ın Osmanlı'nın şaheserlerini bünyesinde toplamış. Tabiatın ona sunduğu muhteşem konumu büyük sanatkârların güzel eserlerilye uyum içinde gözler önüne sermiş. Geçen yüzyıllar bu şehri her bakımdan yıpratmış, çaptan düşürmüş, ama cami yıkılsa da mihrap yerinde kalmış. Klasik bir nostalji edebiyatıyla yakılıp yıkanlara, uçup gidiverenlere ağlayıp sızlanmak yerine "ele geçmezse eğer sevdiğimiz, çare ne; eldekini sevmeliyiz" diyerek bu haliyle İstanbul'u yeniden tanımaya keşfetmeye, keyfini çıkarmaya, orada yaşamayı bir sanat haline getirmeye ne dersiniz?
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İstanbul’da Yaşama Sanatı PDF 13.61 MB İndir
İstanbul’da Yaşama Sanatı EPUB 15.21 MB İndir
İstanbul’da Yaşama Sanatı MOBI 12.01 MB İndir
İstanbul’da Yaşama Sanatı ODF 12.81 MB İndir
İstanbul’da Yaşama Sanatı DJVU 16.02 MB İndir
İstanbul’da Yaşama Sanatı RAR 10.41 MB İndir
İstanbul’da Yaşama Sanatı ZIP 9.61 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Yazar bir İstanbul aşığı ve her aşık gibi maşukunu da iyi tanıyor. Kitap genel olarak güzel ancak bana göre en büyük eksiği bir albüm şeklinde hazırlanmamış olması. Evet bence bahsi geçen tarihi yerlerin, kitabelerin, manzaraların fotoğraflarını içerseydi çok daha güzel olacaktı. Okurken eksikliklerini hissettim doğrusu…


Bu kitap İstanbul’un kısaltılmış bir atlası olduğu gibi, aynı zamanda nasıl yaşanacağının ve nerelerde neyin olduğunu ortaya koyan “büyük İstanbul Atlası” desek yeri olur. İstanbul’u bugün sevmeyenler ve çekilmez bulanlar bu şehri hiç bir zaman sevmek eçin ellerinden geleni yapmamışlardır. İstanbulu yaşamak için önce istanbulu bilmek lazım.


Ben İran’ın bazı yerlerini gezdim. O esnada kandimi yurdumda gibi hissettim. Yaşar Kalafat’ın bu eseri benim gördükleerimi ve duyduklarımı fazlasıyla veriyor. İran’ın kültür ve folklor olarak bize çok yakın olduğunu bu kitabı okuyarak anlamaktayız.


İstanbul hakkında mutlak okunması gereken bir eser. Hele de Haluk Dursunun eşsiz kaleminden, lezzeti harika.


A.Haluk Dursun Hocamın “İstanbul’u Yaşama Sanatı” kitabını, bir İstanbul aşığı olarak bir çırpıda okuyuverdim. İstanbul’un o eşsiz ve engin kültürünü yansıtan nadir, hatta içerdiği konu ve konuları işleyiş bakımından nev-i şahsına münhâsır bir eser. Adeta İstanbul’da adım adım dolaşıyorsunuz hissini bırakan bu rehber kitapla; Haluk Dursun Hocamızın dediği gibi “İstanbul’un Derûnuna Aşina Olma”ya çalışabilirsiniz. İstanbul’un en güzel manzaraları nerelerden seyredilir? İstanbul’un o meşhur konakları hala nerelerde arz-ı endâm etmektedir? Boğazdaki en eski yalı hangisidir? İstanbul musikîsini hala nerelerde dinleme nasibine erişebiliriz? İstanbul’u İstanbul yapan ağaçlar, çiçekler, bitkiler nelerdir? Meşhûr akide şekeri nereden alınır?….gibi pek çok sorunun cevabını bulabileceğiniz hoş bir başucu kitabı. Beğenmeniz ümidiyle…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*