Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Keklik

Kategori: Edebiyat Yazar: Fakir Baykurt Yayınevi: Adam Yayıncılık

Keklik

  • Yayın Tarihi: 24.12.1999
  • ISBN: 9789754185218
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 333
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Fakir Baykurt, "Keklik"de ABD emperyalizmin ve onun işbirlikçilerinin yurdumuzu nasıl sömürdüklerini köy gerçeklerine dek indirgenip, insanbilim olanaklarından yararlanarak gerçekten kalıcı bir yapıt ortaya koymuştur. "Olay akımı" yöntemini kullanmakla, kendi başına bağımsız, fakat yapıtta bir bütünlük içerisinde olan bölümler oluşturmayı başarmıştır. Her bölüm, tek başına bir bir öykü olarak okunabilir. Böylece değişik bir okuma yöntemi de uygulamak olası. Okuyucu isterse dördüncü bölümden başlasın, yine de yapıtla olan bağını koparmayacaktır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Keklik PDF 13.82 MB İndir
Keklik EPUB 15.45 MB İndir
Keklik MOBI 12.19 MB İndir
Keklik ODF 13.01 MB İndir
Keklik DJVU 16.26 MB İndir
Keklik RAR 10.57 MB İndir
Keklik ZIP 9.76 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Bu kitabı okurken yüzeysel bakmamanız gerekli bence. Burada sadece kekliği elinden alınan bir çocuk anlatılmıyor, o sadece imge. Burada aslı anlatılmak istenen Amerikan Emperyalizmi. Çok güzel bir kitap, tavsiye ederim…


fakir baykurt’un bugüne kadar okuduğum en güzel romanı diyebilirim..ufacık bir kuşla hem siyaseti hem şehri hem köyü bir insan ancak bu kadar ustalıkla anlatabilir..okurken acayip zevk aldım sonuna kadar heyecanla okudum..bir de kitabı ilk baskısından okudum sanırım beğenmemede bununda önemli, bir katkısı var..


İlk okuduğumda ortaokuldaydım. Çok etkilenmiştim. O zamanlar sadece kekliği elinden alınmış bir çocuğu düşünürdüm bu roman için. Ama zaman geçtikçe Abd emperyalizmini gördüm. Gerçekten harika bir kitap


Okuduğum ilk Fakir Baykurt…Duru,etkili,saran bir anlatımla yer yer üzücü,yer yer trajikomik sahneler başarıyla resmedilmiş.Kişiler canlı ve doğal.Modern bir anlatım,özgün bir teknik…Gerçek bir eser!


Yıllarını hikaye ve romana vermiş bu eserlerinde de toplumun ve ülkemizin sorunlarını ve eserlerinde işlemeyi asla ihmal etmemiş Fakir BAYKURT Amerikan emperyalizmine kendi uslubu yaklaşım ile bizlere bazı yakın gerçekleri sunuyor..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*