Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Füreya

Kategori: Edebiyat Yazar: Ayşe Kulin Yayınevi: Remzi Kitabevi

Füreya

  • Yayın Tarihi: 27.12.1999
  • ISBN: 9789751407276
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 349
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 2. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Pencerenin pervazında beyaz bir kuş duruyor ne zamandır. Kocaman beyaz kanatları yer yer gümüş pırıltılar saçan, cin bakışlı bir kuş. Yaptığım kuşlardan biri olmalı diye düşünüyorum. Ama ben böyle geniş kanatlı kuşlar yapmadım ki hiç. Benim yoğurduklarım narin bedenli, küçücük başlı, uslu, durağan kuşlardı. Her an uçmaya hazır değil de, uzun bir yolculuktan yeni dönmüş hissi veren, yorgun kuşlar. Sahi, neden benim kuşlarım durgun ve yorgundu hep? Onları yapmam ömrümün sonbaharına denk geldiği için mi? Sanmıyorum. Çünkü bu yatağa düşene kadar hiç yorgun ve durgun hissetmedim kendimi. Yaşlandığımı, iyice ihtiyarladığımı, hatta hemcinslerime özgü yaşam sınırının ortalamasını çoktan aştığımı bile fark edemedim.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Füreya PDF 14.48 MB İndir
Füreya EPUB 16.19 MB İndir
Füreya MOBI 12.78 MB İndir
Füreya ODF 13.63 MB İndir
Füreya DJVU 17.04 MB İndir
Füreya RAR 11.08 MB İndir
Füreya ZIP 10.22 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


otobiyografik kitaplara bayılıyorum. bizleri gerçek hayatlarla,insanlarla tanıştırıyor. yaşadıkları mutluluklar, çektikleri dertler ile. özellikle de cumhuriyetin ilkleri başaran kadınlarının hikayeleri muazzam.


Ayşe Kulin’in romantik anlatımıyla ilk seramik sanatçımız, Osmanlı Dönemi Paşalarından Şakir Papa’nın torunu Füreya Koral’ın ilginç hayatı. Beyaz eldivenli hizmetkarların çalıştığı, hanımların keman, piyano, Fransızca dersleri ve davetlerle vakit geçirdiği bir eve doğan Füreya’nın başından geçen o zorlu ve kendisini bulmasını sağlayan yılları okuyacaksınız.


Yıllar öne lise zamanlarımda okudum bu kitabı hala aklımda. İlk kadın Seramik sanatçımız, bir seramik mezunu olarak çok etkilendim kitaptan.


Roman, çocukluğu Büyükada’da seçkin bir osmanlı köşkünde yabancı dil ve müzik egitimi alarak geçen dokuz yaşındaki Füreya’nın (seramik sanatcısı Füreya Koral) yaşamını konu edilmekte olup İmparatorluğun buhranlı son dönemi cumhuriyetin kuruluş yıllarndan yakın döneme kadar ki zaman dilimi kapsamakta. Tanık olunan çankaya sohbetleri, tarihi kararlara şahitlikler, yaşanılan evlilikler ve aşk duygusu…
İnsanın sanatla buluşması, kendini araması, ifade etmesi vebunun getirdiği uluslararası başarılar.
Konu geçişleri ve kurgu muhteşem, kadının toplum içindeki yerine dair harika bir biyografik roman.. Tekrar okuyacağım..


Yıllar önce okumuştum içeriği hala aklımda akılda kalıcı bir kitap beni en cok Atatürk e olan pilatonik aşkı ve hastalığı etkılemşti, kitap bitince sonundaki resimleri merakla inceleyeceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*