Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Büyük Kazak Göçü

Kategori: Edebiyat Yazar: Godfrey Lias Yayınevi: Bilgeoğuz Yayınları

Büyük Kazak Göçü

Tanıtım Bülteni
Osman henüz on dört yaşında olmasına rağmen, babasının Dokuz Dişli Tarak Vadisi’ndeki çadırlarına, sadece mevsimlik bir çete mensubu olarak değil, aynı zamanda zamanın en meşhur gerilla reisinin halefi olarak geri döndü. Böke Batur’un on sekiz aylık eğitimi esnasında, dört nala at koşturmayı, tüfek atmayı ve atını üst gövdesi ve bacaklarıyla uysallaştırıp dizginlerken, silah doldur-boşalt uygulamasını öğrenmiş idi. Geri çekilme işareti verildikten sonra, dört nala koştururken, takipçilerine ateş etmek için eğerleri içinde tam açıyla dönüp durabiliyordu."Ben can verebilirim ama Milletim dünya döndükçe mücadeleye devam edecektir."Osman Batur
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Büyük Kazak Göçü PDF 6.23 MB İndir
Büyük Kazak Göçü EPUB 6.96 MB İndir
Büyük Kazak Göçü MOBI 5.49 MB İndir
Büyük Kazak Göçü ODF 5.86 MB İndir
Büyük Kazak Göçü DJVU 7.32 MB İndir
Büyük Kazak Göçü RAR 4.76 MB İndir
Büyük Kazak Göçü ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Bence bu bir destan kitabıdır.


Osman Batur’u anlatan akıcı ve güzel bir eser


Türkiye dışındaki Türklerin hayatları her zaman beni yakından ilgilendirmiştir.
Yabancı bir yazar tarafından yazılmazı ilgimi çekti, bu kadar gercekci yazacağını beklemedim ama gerçekleri yazmazı beni memnun etti..


Osman Baturu Her Türk gencinin bilmesi gerek.
türkçe tarihi kayıtlarda geçen “kazak” sözcüğü belli bir halk adından çok “bozkır atlısı” anlamını taşımaktadır. yine kazak adının “hür, müstakil, mert, yiğit, cesur” gibi anlamlara geldiği de bilinmektedir. kazaklar, turanlı göçebe bir halk olarak eski tarih kitaplarında yer alır. şehname’de kazak han’ından bahsolunur. günümüz bilim çevrelerinde kazakların altın orda devletinin egemenliği altında yaşayan kıpçak oymaklarından geldikleri görüşü ağırlık kazanmıştır.


Büyük Kazak Göçünde yaşanları dile getirmiş. Asıl konu bağımszılık mücadelesi veren Osman Baturu anlatmış. Yabancı bir yazarın bu kadar gerçekçi yanını ortaya koyup anlatması gerçekten takdir edici. ben bir kez de bu açıdan okumanızdan yanayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*