Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Hedefteki Donanma

Kategori: Siyaset Yazar: Cem Gürdeniz Yayınevi: Kırmızı Kedi Yayınevi

Hedefteki Donanma

Tanıtım Bülteni
Tu¨rk Deniz Kuvvetleri son dört yıldır davalarla sarsılıyor. Medyada başlatılan linç kampanyasının ardından donanmanın komuta kademesi neredeyse tasfiye edildi. 40’tan fazla amiral tutuklandı. Soruşturulan subayların sayısı yu¨zlerle, adı davalara karışanlar binlerle ifade ediliyor.Peki ama neden? Tarihinin altın çağını yaşayan Cumhuriyet Donanması neden hedef tahtasına konuldu?Balyoz Davası nedeniyle Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan emekli Tu¨mamiral Cem Gu¨rdeniz Hedefteki Donanma isimli kitabında işte bu soruya ezber bozan yanıtlar veriyor. Gu¨rdeniz’in yanıtları basında okumaya alışık olduğunuz tu¨rden değil. Plan ve Prensipler Başkanlığı’nı en uzun su¨re yapan subay olan Gu¨rdeniz kitabında Tu¨rk Deniz Kuvvetleri’nin kimleri tedirgin ettiğini sorguluyor; tertip ve komploların uluslararası siyasetle ilişkisini gösteriyor.Hedefteki Donanma son yıllarda yaşanan linç ve tasfiye kampanyasının gerçek nedenlerini cesurca ortaya çıkarıyor.• NATO’ya bağlılığın Tu¨rk Donanması’na faturası ne oldu?• Yunanistan’ın 15 adaya el koymasının sorumlusu kimler?• Tertip ve komploların asıl nedeni Doğu Akdeniz’deki doğalgaz yataklarının paylaşımı mı?• Tu¨rk Donanması’nın Karadeniz’deki faaliyetleri ABD’yi niçin tedirgin etti?• AB İlerleme Raporu’nda Tu¨rk Deniz Kuvvetleri için ne deniyor?• Libya’ya gönderilen savaş gemileri yeni bir dönemin habercisi mi?
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Hedefteki Donanma PDF 6.23 MB İndir
Hedefteki Donanma EPUB 6.96 MB İndir
Hedefteki Donanma MOBI 5.49 MB İndir
Hedefteki Donanma ODF 5.86 MB İndir
Hedefteki Donanma DJVU 7.32 MB İndir
Hedefteki Donanma RAR 4.76 MB İndir
Hedefteki Donanma ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Komutanımız okuyucuya konu hakkında mümkün olduğunca çok bilgilendirmek istemesi yüzünden yer yer boğulsak da yine de dolu bir kitap….


Kitabın içinde maalesef kayboldum. Konu çok uzun tutulmuş


Cumhuriyet donanmasının geçmişte ve günümüzde ülkemize kazandırdığı kazanımları anlatan bir eser. Bu başarılarda emeği geçen amirallerin alçakça kumpas davalarında yargılanmaları çok acı! son 10 yıldır o davalarla itibar ve vakit kaybetmeseydik bugün donanmamız daha üst seviyelerde olurdu. Ege ve Akdeniz’de şımarık yunanlılar hak ve menfaatlerimize göz dikemezdi. Ve gördük ki Türk subaylarına imkan verilirse başaramayacakları bir şey yok! Umarım denizcilik konusunda en kısa sürede daha iyi yerlere geliriz özellikle deniz hukuku alanında çok yol almamız gerekiyor.


Türk denizlerinin önemini,Türk Donanma tarihini,Kıbrıs meselelerine ve birçok konuya değinen bir kitap.
Tek kelime ile Muhteşem. 🙂


Mavi Vatan’ın isim babası Gürdeniz Amiralin tüm eserli gibi buda mutlaka okunması gereken bir eser.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*