Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Çakırcalı Mehmed Efe

Kategori: Edebiyat Yazar: Sabahattin Burhan Yayınevi: Bilge Kültür Sanat

Çakırcalı Mehmed Efe

Tanıtım Bülteni
Efe'nin iç sarsıntısı devam ediyordu; fakat 'Çakırcalı'nın dik durmak mecburiyeti olduğunu biliyordu. 'Dokuz Dağın Efesi Çakırcalı Mehmed Efe' efsanesi leke almamalıydı. -Biz dağların kanununa tabiyiz Ahmed. Dağların kanunu başkadır. O kendini çiğnetmez. Bu uğurda haksızlık içinde hak bile arar. Vicdanın sustuğu yerde dillenir. Zaman olur suçluyu hakim kürsüsüne oturtur. Suyu yokuşa akıtır. Rüzgarın estiği yöne tırpan sallar. Farelere kedi avlatır. Aslanları tilkilere boğdurur. Çakallara aslan yavrularını yedirir. Çakırcalı konuşurken vicdanını susturamamıştı. Kızanlar ve Ahmed 'çıt' çıkarmadan dinlediler. Çakırcalı sustu. Tekrar diline doladığı kanunun hükümlerine doğru kanat çırpmak mecburiyetini hissetti..."
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Çakırcalı Mehmed Efe PDF 6.23 MB İndir
Çakırcalı Mehmed Efe EPUB 6.96 MB İndir
Çakırcalı Mehmed Efe MOBI 5.49 MB İndir
Çakırcalı Mehmed Efe ODF 5.86 MB İndir
Çakırcalı Mehmed Efe DJVU 7.32 MB İndir
Çakırcalı Mehmed Efe RAR 4.76 MB İndir
Çakırcalı Mehmed Efe ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Romanı çok beğendim. Sıkıcı bir üslubu yok. Su gibi akıyor. Şiddetle tavsiye ederim.


Efeler serisinin ilk okunacak kitabıdır.Bize o dönemin Osmanlı sosyal yapısını ve Ege halkını çok iyi anlatıyor.Zevkle okudum diğer efe serilerinde alacağım.


dokuz dağın efesi çakırcalı mehmed efe destanı, bu romanla yeniden dile gelmiş…


Bir edebiyat öğretmeni olan Sabahattin Burhan, Çakırcalı Mehmed Efe adlı eserinde diğer Ege efsanelerini anlattığı eserlerindeki gibi yörenin kültürü ve ağzını ustalıkla kullanmış.

Bir kitap kapağında da değinildiği üzere, Burhan, sadece usta bir roman yazarı değil, çok iyi bir araştırmacı, iyi bir gözlemci. Üstelik üslubu son derece akıcı. Kitaba başlar başlamaz kitabın dip kuyularında buluveriyor insan kendini, betimlemeleri o kadar etkileyici ki okuyucu olayı okumuyor adeta beyaz perdede izliyor. Her sayfasını ayrı bir heyecanla değiştiriyor. Öyle ki bazı bölümlerini tekrar tekrar okuma ihtiyacı hissediyor. Özellikle kitabı okuyan Egeliler her satırında kendinden bir parça buluyor.
Özet olarak kitap, bugüne kadar yazılmış bu tarz romanlar için baştan aşağı bir başyapıt. Kesinlikle efelik kültürüne ve Ege’ye ilgi duyanların kitaplığında bulunması gereken bir şaheser.


Zeybek ve Efe kültürüne ait değerli verilerin ve gözlemlerin olduğu bir çalışma.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*