Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Apaçi Gençlik

Kategori: Sosyoloji Yazar: Ömer Miraç Yaman Yayınevi: Açılım Kitap

Apaçi Gençlik

Tanıtım Bülteni
Bu kitap son yıllarda adından çokça bahsedilen, kimi zaman horlanan, ağır hakaretlere maruz kalan, pek çok kez dışlayıcı ifadeler ve alayvari cümlelerle tanımlanan bir gençlik akımının, “ApaçiGençlik”in gerçek hikâyesine ışık tutmaktadır.
Kimilerine göre “ıslak odunla dövülmeleri” gereken, kimilerince “modifiye” kıro, maganda, zonta, hırbo sayılan, genellikle varoş ve yoksul çocuklar diye anılan, adları ‘tacizci’ye çıkmış, renarenk kıyafetleri, çoğu zaman havaya dikilmiş saçları, façaları ve dövmeleri ile kimdir bu gençler?
Nerelidirler, ne yer ne içerler, niye okuldan atılırlar, hangi işlerde çalışırlar, işyerinde neden tacize uğrarlar ya da neden taciz ederler, nasıl eğlenir, en çok hangi mekanlara takılırlar, arabaları neden Şahin-Doğan’dır, façalı kolları ile ne anlatmak isterler, aileleri ile araları nasıldır, Polis’le araları neden bozuktur, niçin kavga eder ve kavgalarında hangi aletleri kullanırlar, hangi partiye oy verir, hangi siyasi lideri severler, uyuşturucu maddeler ile araları nasıldır, neden argoyu çok kullanılar, “Allah ve Peygamber dendiğinde” ne derler, kendi aralarındaki dayanışmanın boyutları ne düzeydedir, Devlet’e bakışları nasıldır, kendilerine apaçi diyenler hakkında ne düşünürler? Bu ve daha pek çok sorunun cevabını bizzat “apaçiler” ve onlara “apaçi” diyenlerin anlatımlarıyla kitabın sayfaları arasında bulacaksınız.
Türkiye’de gençlik araştırmaları alanında yeni bir sayfa aralayan bu çalışmayı daha iyi anlamak için buyurun “Apaçi Gençlik” ile tanışmaya
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Apaçi Gençlik PDF 6.23 MB İndir
Apaçi Gençlik EPUB 6.96 MB İndir
Apaçi Gençlik MOBI 5.49 MB İndir
Apaçi Gençlik ODF 5.86 MB İndir
Apaçi Gençlik DJVU 7.32 MB İndir
Apaçi Gençlik RAR 4.76 MB İndir
Apaçi Gençlik ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


İki yıl kadar önce öğrencilik zamanlarımda bir ders için hazırladığım ödeve kaynak olması için incelediğim bir kitap. Tezin son aşamasında yer alan önerilerin etkinliği tartışılsa da Ömer hoca, güzel tespitlerde bulunmuş.


aslında söylenecek çok şey var ama, kitabı aldıktan sonra ve okurken aldığım tepkilere göre şunu söyleyebilirim; bu insanlarla dalga geçmeyin, bu insanlardan korkmayın, yadırgamayın. okuyun bu kitabı, ve her şeyin haklı ya da haksız sebebi olduğunu unutmayın…


Uzun zamandır almak istiyordum. Sonunda bitirdim. Güzel tespitler ve analizler var sıkılmadan okudum.


bilimsel araştırma yöntemleriyle elde edilen veriler ışığında yazılmış güzel bir eser. toplumda korkulan bir gençlik hakkında güzel bilgiler içeren güzel bir kitap


Adı aldatmasın, yer yer ağırlaşan bir metin:) Zira aslında bir sosyoloji tezi. Ülkemiz toplum yapısını, daha doğrusu yoksul, kenar mahlle kesimini daha iyi anlayabilmek adına okunası bir kitap, önemli bir ihtiyaca cevap veriyor. Apaçileri dışlamak kolay, fakat esas yapılması gereken onları anlamaya çalışmak. İşte bu kitap da buna fazlasıyla yardım ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*