Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Peynir Biliminin Temelleri

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Doç. Dr. Ali Hayaloğlu Yayınevi: Sidas

Peynir Biliminin Temelleri

Tanıtım Bülteni
Peynir Biliminin Temelleri, Türkiye`de peynir konusunda yazılmış kitaplardan farklı olarak peynir üretim teknolojisine biyokimyasal yönden bakan ve üretim sonrası olgunlaşma sürecinde gelişen reaksiyonları irdeleyen bir kitaptır. Kitap, peynir konusunda güncel çalışmaları olan 29 bilim insanının katkısı ile toplam 20 ayrı bölümden oluşmaktadır ve peynir bilim alanında önemli bir boşluğu doldurmayı hedeflemektedir. Başlangıç bölümlerinde, üretim öncesi süte uygulanan temel işlemler ve peynire işlenecek sütün temel nitelikleri tanımlanmış, ardından pıhtılaşma mekanizması üzerinde durulmuştur. Daha sonraki bölümlerde peynir mikrobiyolojisi ve olgunlaşma biyokimyası, olgunlaşmayı etkileyen unsurlar ve arom oluşum mekanizması ele alınmıştır. peynir üretiminde alternatif teknikler kapsamında membran teknikleri, yüksek basınç uygulamaları ve düşük yağlı peynir üretimide kitap kapsamında irdelenmiştir. Sonraki bölümlerde peynir kalitesi üzerinde durulmuş ve Türkiye`de çok az çalışılan konu olan peynirin tekstürel ve reolojik özellikleri ile beslenme değeri ve peynir analizleri hakkında bilgiler verilmiştir. Son olarak kitapta peyniraltı suyu ürünleri ile yerli ve yabancı tip peynir çeşitleri tartışılmıştır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Peynir Biliminin Temelleri PDF 6.23 MB İndir
Peynir Biliminin Temelleri EPUB 6.96 MB İndir
Peynir Biliminin Temelleri MOBI 5.49 MB İndir
Peynir Biliminin Temelleri ODF 5.86 MB İndir
Peynir Biliminin Temelleri DJVU 7.32 MB İndir
Peynir Biliminin Temelleri RAR 4.76 MB İndir
Peynir Biliminin Temelleri ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (0 Yorum)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*