Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kentsel Devrim

Kategori: Sosyoloji Yazar: Henri Lefebvre Yayınevi: Sel Yayıncılık

Kentsel Devrim

Tanıtım Bülteni
Kent ve kentleşme konusu bugün toplumsal, politik ve ekonomik yönleriyle giderek daha fazla tartışılan bir gündem haline geldi; Henri Lefebvre’in eserlerine daha fazla referans verilmesinin, öneminin artmasının nedeni de bu. Kentsel Devrim, Lefebvre’in Mekan’ı toplumsal analizin merkezine alan ilk eseri. Bu bakımdan mekan ve kent konusundaki çalışmalar kadar, sosyoloji, Marksist analiz ve radikal politika için de temel bir metin.Lefebvre, “toplumun bir bütün halinde kentleşmesi” hipoteziyle yola çıkarak, hep kır-kent çelişkisi içinde ele alınan şehir kavramının ortadan kalktığını, ortaya çıkan “kent toplumunun” yeni yorum ve yaklaşımlar geliştirilmesi gereken karmaşık bir araştırma olarak görülmesi; kentin ise toplumsal analiz ve pratiklerin merkezinde yer alması ve şehirleşme sorunuyla sınırlanmaması gerektiğini öne sürüyor. Onu yalnızca tüketimin ve yeniden üretimin değil, kapitalist üretimin de merkezine yerleştirerek, toplumsal-siyasal mücadeleyi üretim-fabrika eşleşmesinden koparıp, üretim-kent ölçeğine ve vizyonuna taşıyor. Metalaşma, pazar, bürokratikleşme üzerine kurulu soğuk ve modernist kentleşme/şehirleşme yaklaşımını reddederek, kentin sakinlerinin canlı deneyimlerinin altını çiziyor.Şehir miti, kalıplaşmış biçim ve biçimciliğe karşı, özgün sosyal ilişkiler, kendi kaderini çizebilme ve bireysel yaratıcılığın öne çıktığı bir Kentsel Devrim hayal ediyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kentsel Devrim PDF 6.23 MB İndir
Kentsel Devrim EPUB 6.96 MB İndir
Kentsel Devrim MOBI 5.49 MB İndir
Kentsel Devrim ODF 5.86 MB İndir
Kentsel Devrim DJVU 7.32 MB İndir
Kentsel Devrim RAR 4.76 MB İndir
Kentsel Devrim ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kentsel Devrim PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


şehir hakkı ile birlikte okunursa daha verimli kılar


Lefebvre’nin şehir hakkı kitabı ile birlikte okunmasını tavsiye ederim. Daha rahat anlıyorsunuz Lefebvre’yi.


Kent sosyolojisi çalışan arkadaşlar için mükemmel bir kaynak, sel yayıncılığın kent*sel serisinden olan diğer kaynaklar gibi buda fazlasıyla işinizi görecektir.


Lefebvre’nin kalemi ile ele alınan eser, temelde sosyoloji, felsefe ve coğrafya gibi disiplinlere yönelik olarak hazırlanmıştır. Kente ait terimleri kullanmaya özen gösteren çalışma, ilk etapta anlaşılması zor gözükmektedir.Ancak ilerleyen aşamada şehrin mantığını anlamaya çalışıyorsunuz. Tarım toplumundan sanayi toplumuna geçişte otoritelerin, planlamacıların hangi düşünce etrafında evrildiğini anlatan eser bazı çıkarımlar ile doludur. Lefebvre’nin kalemi ağır olması çalışmayı bitirmekte güçlükler yaşatmaktadır.Ancak okunması değer çalışmalar arasında kendine yer bulmaktadır. Mekanla ilgili tanımları, mekanı tasvirleri ve mekana yüklediği sembolojik anlamlar çalışmanın kapsamını göstermektedir.


Planlama, ekonomi ve yapı öğrencilerine tavsiye edebileceğim bir eserdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*