Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Amerika Amerika

Kategori: Edebiyat Yazar: Elia Kazan Yayınevi: Yaba Yayınları

Amerika Amerika

  • çevirmen: Özay Süsoy
  • ISBN: 9780000005625
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 138
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Amerika Amerika Elia Kazan'ın baş yapıtlarından biridir. Kayseri kökenli olan yazar burada tanık olduğu, bildiği bir konuyu anlatmaktadır. Erciyes'in eteklerinden başlayan Stavro'nun yurdundan çıkış serüveni Amerika'da noktalanır. Olayların gerçekçi canlı betimlemeleri, kişilerin karakteristik yapıları her satırda kendini hissettirir. Dünya ölçüsünde ünlü bir sanat adamı olan Elia Kazan'ın bu ölümsüz yapıtını Özay Süsoy'un Türkçesinden sunuyoruz. Bir solukta okuyacağınız Amerika Amerika unutamayacağınız bir sine roman olarak belleğinizde yer edecektir kuşkusuz.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Amerika Amerika PDF 5.73 MB İndir
Amerika Amerika EPUB 6.40 MB İndir
Amerika Amerika MOBI 5.05 MB İndir
Amerika Amerika ODF 5.39 MB İndir
Amerika Amerika DJVU 6.74 MB İndir
Amerika Amerika RAR 4.38 MB İndir
Amerika Amerika ZIP 4.04 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Zülfü Livaneli’nin Elia ile yolculuk kitabını bitirdiğimde bu kitabı okumaya karar vermiştim. Doğru bir seçim olmuş. Osmanlı’nın son dönemlerinde Kayseri’ nin bir beldesinde yaşayan Rum köylüsü Stavro’nun Amerikaya kadar uzanan hüzünlü göç öyküsü. Elia Kazan’ın da kayseri doğumlu olduğu düşünülürse bu Elia Kazan’ın göç öyküsü olma ihtimalini artırıyor. O zamanın atmosferi ve yolda yaşamış oldukları çok sade bir şekilde anlatılıyor. Birkaç saat içinde nasıl bittiğini bile anlamayacağınız kitaplardan biri.


Elia Kazan gibi bir değer es geçilmemeli.


Ülkemiz topraklarında doğmuş dünyaca ünlü yönetmen Elia Kazan’ın ülkemize ve dünyaya bakışından yansımalar taşıyan bu kitabı tavsiye ederim.


Topraklarımızdan çıkmış,dünyanın en tanınan yönetmen ve yazarından tanık olduklarından hareketle yazmış olduğu eser.20.Yüzyıl başlarındaki Anadolu’dan verdiği toplumsal yapı ve yaşam hakkında verdiği bilgiler eşşiz.Çok güzel bir eser…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*