Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Bir’le Bir Olmak

Kategori: İslam Yazar: Henry Corbin Yayınevi: Pinhan Yayıncılık

Bir’le Bir Olmak

Tanıtım Bülteni
Bir’le Bir Olmak - İbn Arabî Tasavvufunda Yaratıcı Muhayyile adlı eserinde Henry Corbin, İbn Arabî'nin vahdet-i vücut tasavvurunu, aşk ve muhayyile kavramları üzerinden yeniden yorumlar. Bu yorumun başlıca unsurları; Allah’ın rahmet nefesinin ürünü olarak Rab-kul irtibatı, aşkın bu irtibattaki rolü ve bu irtibata bağlı vahdet ve yaratılış tanımları, kalbin ve himmetin yaratıcı gücü ve bir tecelli olarak namazdır. Yaratılanı var eden aşkla benliğine ulaşan arif, himmetinin gücüyle, muhayyilesinde yarattığı hayali, hayallerin dünyasından hislerin dünyasına indirerek gözle görünür hale getirebilir. Bu ise dünyevi bir tecellide Rabbinin müşahedesidir. Corbin'in yorumuyla İbn Arabî'nin düşüncesi, aynı yaratılış gibi kendini sürekli yenileyen bir aşk şarkısına dönüşür: Kulun şarkısına yani Rabbin şarkısına...Çağdaş Batı Felsefesi yanında İslam Felsefesi, tasavvuf ve Şii inancı ile geleneklerine de vakıf olan ünlü Fransız filozof Corbin bu çalışmayla, daha önce çeviri ve şerhlerini sunduğu Sühreverdi, Molla Sadra Şirâzi ve Rûzbehân gibi isimlere İbn Arabî’yi de ekler. İstanbul’dan Tahran’a oradan bütün İran topraklarına uzanan çileli yolculukların ve araştırmaların meyvesi olan Bir’le Bir Olmak - İbn Arabî Tasavvufunda Yaratıcı Muhayyile, hayatı boyunca yaklaşık otuz çalışma kaleme alan Corbin’in ustalık eserleri arasında gösterilmektedir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bir’le Bir Olmak PDF 6.23 MB İndir
Bir’le Bir Olmak EPUB 6.96 MB İndir
Bir’le Bir Olmak MOBI 5.49 MB İndir
Bir’le Bir Olmak ODF 5.86 MB İndir
Bir’le Bir Olmak DJVU 7.32 MB İndir
Bir’le Bir Olmak RAR 4.76 MB İndir
Bir’le Bir Olmak ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Ibni Arabiyi yabancı dilden anlatan bir yazarın tercümesini okumak iyi oldu. Ama yine onu anlamak o kadar kolay değil sanırım


henry corbin ismi bize cok sey ifade ediyor. alanindaki uzmanligi ile adeta yol gosteriyor. Ibn-i Arabi ile ozdeslesmis olan vahdeti vucut meselesinde bize yeni bakis acilari sunuyor. ilgilileri icin basucu bir kaynak olabilecek bir eser.


Konuya aşina olanlara tavsiye ederim, aydınlanmış bilinclere, derinleşmiş görüşlere kavuşma niyetiyle..


CORBİNİN BELKİ ÖMÜRLÜK ESERİ. KAFA PATLATMAK İSTEYENLERE SADECE MERAKLILARINA..


platondan ibni rüsde ibni arabiye uzanan yolculuk gibi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*