Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Gelasius’un Kılıçları

Kategori: Din Yazar: Önder Güngör Yayınevi: Sarmal Yayınları

Gelasius’un Kılıçları

  • Yayın Tarihi: 01.01.2000
  • ISBN: 9789758304608
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 482
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Gelasius'un kılıçları şimdi burada, İslam dünyasında, Türkiye'de. Ve mutlu huzura ulaşmaları gerekiyor ama nasıl? Bunun için Hz. İsa'dan daha öncelere gitmek, inanç-siyaset ilişkisinin ortaya çıkışını ve günümüze kadar takip ettiği yolu iyi izlemek gerekiyor. Çözüm ancak bundan sonra bulunabilir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Gelasius’un Kılıçları PDF 20.00 MB İndir
Gelasius’un Kılıçları EPUB 22.36 MB İndir
Gelasius’un Kılıçları MOBI 17.65 MB İndir
Gelasius’un Kılıçları ODF 18.83 MB İndir
Gelasius’un Kılıçları DJVU 23.54 MB İndir
Gelasius’un Kılıçları RAR 15.30 MB İndir
Gelasius’un Kılıçları ZIP 14.12 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Gelasius’un Kılıçları PDF 20.00 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


İslamcılar, özellikle siyasal islamcılar, Allah inancını kendi tekellerine almış bulunmaktadırlar. Onlar gibi düşünmeyen, dini kendi gibi yorumlamayan herkes , onlara göre Allah ‘ı da inkar etmektedir.Allah İnancını bu tekelden kurtarmak gerekmektedir. Bu tekele, dini farklı yorumlayan , ya da Allah inancına sahip olup da din üstünde fazla zihin yormak istemeyen kitleleri rahatsız etmekte, sessizliğe itmektedir.Laik düzen yanlısı olan bu kesimin siyasal yaşamda seslerini duyurmaları gerekmektedir. Bu tekelin kırılması şeri hükümleri, Allah’ın değişmez emri gibi göstermeye çalışan Siyasal İslamcı kesimin en önemli silahını elinden alacaktır.İnsanın dine değil, dinin insana hizmet görevi ile yükümlü olduğunu göstermek ve dinin üstüne çıkmak gerekir. Dinin üstüne çıkmak demek, dini silip atmak değildir. Çünkü asolan insan olduğuna , ebediyen gelişecek ve yükselecek olan insan olduğuna göre, insanoğluna hizmet etmek için oluşmuş kurumların bir gün geride kalabileceğini cesurca kabul etmek gerekir.Yaratıcı aynıdır, din de aynı.Bin yüzyıllardan beri, Yaratıcı tarafından gönderildiğine inanılan dinler gelip geçmekte, insan daima yücelmekte ama bilinmeyenlerin sayısı azalmamakta, meçhuller keşfedilirken yeni meçhuller ortaya çıkmaktadır.Mikro kozmostan makro kozmosa kadar her şey, yaratılışın arkasında bir büyük aklın varlığını göstermektedir.Dinler bu büyük aklın gizemlerini çözdürerek insana yol kat ettirdikçe yararlı olmuşlardır. Ama Din, o Yüce aklın gizemlerini çözmede insanı sınırlamaya başlamışsa, o zaman yapılacak olan sınırları zorlamaktır. Dini Aracı değil, insanı yüceltmeyi amaç edinmek gerekir. Belirtmek gerekir ki aklını bağlayan zincirlerden kurtulmuş insan, Evren’in ardındaki O büyük sırra doğru daha hızla yol alacak, yeryüzünde adaleti ve huzuru daha çabuk gerçekleştirebilecektir.


Gelasius’un Kılıçları din-siyaset ilişkisi konusunda genel kültür sahibi olmak isteyen herkese hitap eden bir eserdir.


Dr.Önder GÜNGÖR’ün çalışması “İslam-Türk Ekseninde İnanç-Siyaset İlişkisi” başlığı taşıyan bir doktora tezi olarak kaleme alınmıştır. İnsanoğlunun toplu yaşama geçişinden başlayarak inanç sistemlerinin ortaya çıkışıyla devam eden çalışmada yazar günümüz dünyasında ve Türkiye’sinde siyasallaşmış bir dinin durumunu, etkilerini ve muhtemel gelişmelerini ortaya koymaktadır.Kitap temel olarak “İnanç sistemlerinin ortaya çıkışı ve siyasetle etkileşimi”, “Yayılma döneminde din – siyaset ilişkisi” ve “Yirminci yüzyılda din-siyaset ilişkileri” olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır.Yazar, sonuç bölümünde, ülkemizdeki irtica hareketlerini tarihsel köklerine inerek incelemekte ve Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ülkemize laik bir yapı kazandırmakla ne kadar büyük bir değişimi gerçekleştirdiğini ortaya koymaktadır. Evet Mustafa Kemal ATATÜRK bir Müslüman ülkeye ilk defa laik bir düzen getirerek Gelasius’un Kılıçlarını ikiye ayıran ilk Müslüman lider olarak tarihe geçmiştir. Kurmuş olduğu laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti tüm İslam ülkelerinin önünde yegane çağdaş model olarak durmaktadır. Ayrıca yazar sonuç bölümünde laikliğin karşı karşıya olduğu tehlikeleri, ayrıntıları ile incelemiş ve “İslamın siyasallaşması” sürecini ve bununla nasıl mücadele edilebileceğini, ne gibi yasal düzenlemeler yapılabileceğini diğer ülkelerden de örnekler vermek suretiyle ortaya koymaya çalışmıştır.Gelasius’un Kılıçları din-siyaset ilişkisi konusunda genel kültür sahibi olmak isteyen herkese hitap eden bir eserdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*