Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Operasyon

Kategori: Siyaset Yazar: Tuncay Özkan Yayınevi: Doğan Kitap

Operasyon

  • Yayın Tarihi: 17.02.2000
  • ISBN: 9789756770627
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 260
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 14 x 23 cm
Tanıtım Bülteni
Günlerden perşembeydi. 4 Şubat 1999 akşamı, olağan gibi gözüken her şey, az sonra gerçekleşecek randevuyla, bambaşka bir boyuta taşınacaktı. Amerikan gizli servisi CİA'nın Ankara temsilcisi, Yenimahalle'de bulunan, Türk gizli servisi Mit'in resmi konutundaki randevusuna tam saatinde geldi. Uçak Türkiye'den Öcalan'ı almakla görevlendirilen ekiple birlikte havalandı. İlk rota mısır üzerinden Uganda'ya göre çizilmişti. Uçakta yolculuğu belgeleyecek video çekimleri yapıldı.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Operasyon PDF 10.79 MB İndir
Operasyon EPUB 12.06 MB İndir
Operasyon MOBI 9.52 MB İndir
Operasyon ODF 10.16 MB İndir
Operasyon DJVU 12.70 MB İndir
Operasyon RAR 8.25 MB İndir
Operasyon ZIP 7.62 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Operasyon PDF 10.79 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Tuncay Özkan ın kıyamet mahkemesi adlı bir eseri var. Hayali ihracatçıların nasıl vurgun yaptıkları ve hangi teknikleri kullandıkları hakkında. İyi okumalar…


Türkiye’nin tarihinde yeni bir sayfanın açılması anlamına geliyordu Apo’nun yakalanması. Yıllardır kanayan bir yara gibi ülkeyi kemiren terörün en büyük yöneticisiydi çünkü o. Artık dengeler değişebilir, yeni bir dönem başlayabilirdi. Polis kamerasının görüntüleriyle dakika dakika televizyonlardan verildi yakalanması ve Türkiye’ye getirilişi. Zafer işareti yapan bordo berelilerle birlikte kaldı Apo’nun görüntüleri aklımızda. Peki bu kadar kolay mı oldu herşey? Nasıl bir yol ve politika izlendi yakalanması için? Hangi istihbarat birimleriyle iş birliği yapıldı? Gazeteci Tuncay Özkan, Apo’nun yakalanmasının televizyon ekranlarına yansımayan yönlerini anlatıyor kitabında.


Teröristbaşı Öcalan’ın Ekim/98’de Suriye’den çıktıktan sonra, Kenya’da yakalanıncaya kadarki sürecin anlatıldığı bir kitap. Öteden beri Batı’nın himayesinde olan Öcalan’ın özellikle Yunanistan hükümeti ve istihbaratıyla nasıl yakın ilişki içinde olduğu çok çarpıcı. Kitapta işlenen konu herkesçe çok malum olduğu için, mutlaka okunsun diyemem. Son olarak şunu söylemek istiyorum: Asamazsan beslersin!..


yazarın özellikle ve kasıtlı olarak yazdığına şüphe yok. haberlerden neredeyse tüm ayrıntılarını naklen izlediğimiz bi olay niye kitap olsun yoksa. ama kitabı okuyunca farkediyorsunuz ki bir tür bakış açısı getirlmiş, aponun yakalanışına. bence taraflı, sanki onu savunuyormuş hissini uyandırdı bende. onun dışındaki bölümlerde de çok iyi araştırlmadan aceleyle, gündemden yararlanmak amaçlı yazılmış sanki.


Tuncay Özkan gazetecilikteki başarısını yazarlıkta da devam ettiriyor. Şimdiye dek kendisinin Bush ve Saddam’ın Gölgesinde Entrikalar Savaşı’nı ve Operasyon’unu okudum. Gerçekten kendisi Türkiye üzerinde oynanan oyunları en ince ayrıntısına kadar yorumlayarak bizlere sunmuş. PKK lideri Apo’nun yakalanışını en ince ayrıntılarına kadar bütün oyuncuların ağzından anlatmış. Eseri okuduğum zaman Ulu Önderimizin ” Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur.” sözünü iliklerime kadar hissederek anladım. Kendimizi aralarına sokmaya çalışarak bana kalırsa küçüldüğümüz Avrupa ülkelerinin bizim için nasıl aleyhte durmadan çalıştıklarını gördük. Bence bütün bu niyetler ortaya çıkmışken Apo’nun infazı onlara tepki olarak derhal gerçekleştirilmeli. Daha fazla bu millete, şehit analarına ve şehitlerimizin aziz kemiklerine işkence edilmekten vazgeçilmeli…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*