Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Üçüncü Şempanze

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Jared Diamond Yayınevi: Alfa Yayınları

Üçüncü Şempanze

Tanıtım Bülteni
Biz insanlar genlerimizin yüzde 98’ini şempanzelerle paylaşmaktayız. Fakat insan dinleri ve uygarlıkları kuran, iletişimin karmaşık ve çeşitli biçimlerini geliştiren, bilim öğrenen, şehirler inşa eden ve nefes kesici sanat eserlerini yaratan, gezegendeki egemen tür olmuşken, şempanzeler öncelikli olarak hayatta kalmaları için gereken temel gereksinimlerle ilgilenen hayvanlar olarak kalmışlardır. Evrimsel kuzenler arasında bu ayrımı yaratan DNA’daki yüzde 2’lik farklılık neyle ilgilidir? Bu büyüleyici, kışkırtıcı, tutkulu, bitimsizce eğlendiren kitapta Pulitzer ödüllü Jared Diamond, sıradışı insan hayvanının dikkat çekecek kadar kısa bir zamanda, dünyayı yönetme ve onu geri dönülmez biçimde mahvetme yeteneğini nasıl geliştirdiğini keşfediyor…“Muhteşem… Jared Diamond, davranışlarımız ve kökenlerimizle ilgili bu büyüleyici çalışmasını bir doğabilimci gözüyle ve filozof bilgeliğiyle ortaya koyuyor.”–Diane Ackerman, A Natural History of the Senses kitabının yazarı“Herkes bu enfes kitabı keyifle okuyacaktır. İnsan olmanın ne demek olduğunu anlamamıza yardım ediyor.”–Paul Ehrlich, The Population Bomb kitabının yazarı
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Üçüncü Şempanze PDF 6.23 MB İndir
Üçüncü Şempanze EPUB 6.96 MB İndir
Üçüncü Şempanze MOBI 5.49 MB İndir
Üçüncü Şempanze ODF 5.86 MB İndir
Üçüncü Şempanze DJVU 7.32 MB İndir
Üçüncü Şempanze RAR 4.76 MB İndir
Üçüncü Şempanze ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Diğer yorumlarda yazılmamış bir noktaya değinerek kitabın olumsuz bulduğum bir noktasından bahsedeyim. Soykırım tarihi ile ilgili bölümde Türkleri neredeyse Nazilerle aynı sınıfta Ermenilere soykırım yapmış olarak göstermesi yazarın bilimselliğine gölge düşüren can sıkıcı bir noktaydı. Konuyla ilgili Alfa Yayınlarının dipnotlarda gösterdiği duyarlılık takdir edilesi. Yine de tavsiye ederim ufuk açıcı bir eser.


Jared Diamond’ın okuduğum ikinci kitabı ve bu bilgileri sürekli tekrar etmem gerektiğine inandığım için hiç sıkılmadan okudum. Gerek günümüz insanını anlamak, gerekse tarihsel yannılgıları düzeltmek için harika bir kitap. Antropoljiye ilgi duyan herkes okumalı.


Evrim üzerine yazılmış önemli kitaplardan.


tüfek çelik mikrop sonrası okunmak üzere aldım. gene bilgilerin taşdığı tekrar tekrar okunacak bir eser.


Efsane bir ismin efsane bir kitabı. İnsanın sadece biyolojik değil kültürel evrimini de anlatıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*