Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Dil Üzerine

Kategori: Diğer Yazar: Prof. Dr. Necati Öner Yayınevi: Divan Kitap

Dil Üzerine

Tanıtım Bülteni
Dil yalnız insanlar arasında iletişimi ve mevcut bilgilerin gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan bir vasıtadan ibaret değil, aynı zamanda varolanları tanımak için yeni bilgiler elde etmede yol gösteren bir reh-berdir. Eğer dil olmasa idi medeniyet de olmazdı. İnsanla diğer canlılar arasındaki farkların başında insanın bir dile sahip olması gelir. Toplum açısından bakınca; dil bir milletin Ben'ini oluşturur. Bu bakımdan millî kültürün en önemli unsuru dildir. Bir toplumda anadil toplumun bireylerini birbirine bağlayan, onlara millî birlik bilincini kazandıran en önemli unsur-dur. Bir milletin dili ne kadar zengin ve gelişmiş olursa o ölçü-de uygarlık yolunda yol alır.Bizim bir anadil sorunumuz vardır. Anadilimiz olan “Türkçe”nin yapı itibariyle mükemmel bir dil olmasına rağmen, ona gereken ilgiyi gösterip gereken değeri verdiğimiz söylenemez. Dilin yanlış kullanım-larına ve gereksiz yere yabancı kelimelerle doldurulmasına karşı duyarsız olmamız, toplumumuzda millî dil bilincinin gereği gibi gelişmediğinin bir ifadesidir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Dil Üzerine PDF 6.23 MB İndir
Dil Üzerine EPUB 6.96 MB İndir
Dil Üzerine MOBI 5.49 MB İndir
Dil Üzerine ODF 5.86 MB İndir
Dil Üzerine DJVU 7.32 MB İndir
Dil Üzerine RAR 4.76 MB İndir
Dil Üzerine ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Akademiden günlük hayata dilin kullanımındaki kusurlarına ve yapılması gerekenlere dikkat çeken bir kitap.


O kadar güzel bir kitaptı ki sahip olduğumuz dilin önemini bir daha anladım. Okurken sayfalarca not aldım, tekrar tekrar okunması gereken kitaplardan.


Yazarın farklı zamanlarda yazılmış yazılarından oluşan kitapta bittabi tekrarlara düşülmüş. Yazar da bu durumu kitabın ön sözünde belirtiyor. Kitap, Türkçenin geliştirilmesi ve korunmasına dair tavsiyeler ile uyarıları ihtiva ediyor. Günümüzde Türkçeye dair sorunlar ne yazık ki katlanarak devam etmektedir. Bu sorunların temelinde bilinçsizliğin yattığı aşikâr. Hâlbuki dil bir milletiğin kimliğidir. Dolayısıyla dilimizi korumak da hepimizin görevi. Bu kitap, dil bilincini kazandıracak mahiyette olabilir. Ancak yazım yanlışları, Türkçenin öneminden bahsedilen bir kitaba yakışmıyor. Yazım kuralları konusunda yayınevinin daha dikkatli olmasını ümit ediyorum.


Dilimizle alakalı cümlelerde alakalı dikkat çekici bilgilere yer veren bir eser ve çok güzel kaynaklara yönlendiren bir eser


Dil üzerine yapılan yanlışlıklar ve yapılması gerekenlerin anlatıldığı güzel bir eserdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*