Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Şizofreni Anlamak

Kategori: Psikoloji Yazar: Mehmet Kemal Arıkan Yayınevi: Imge Kitabevi Yayınları

Şizofreni Anlamak

  • ISBN: 9789755332376
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 111
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Şizofreniyi, anlayabileceğimiz dille anlatan bir kaynak önerebilir misiniz? Diye soran hasta yakını dostların katkısı vardır bu kitapta. Hasta yakınları bu istemlerinde haklıdır. Hastaları ya da hastalığıyla başa başa kalan bu insanlara boy kaynak sağlamak, konuyla ilgili her kişi ve kurumun sorumluluğudur. Bu sorumlulukla yazılan kısa el kitabında: Şizofreninin, beynin bir biyolojik hastalığı olduğunu, özellikle ailenin soğukkanlı ve gerçekçi tutumunun, çevrenin önyargısının düzeyi ve bunun hastaya ne ölçüde yansıttığının önemli bulunduğunu, ayrıca şizofreninin, hemen her zaman denetim altında tutulabileceğini özetleyerek yansıtmaya çalıştım.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Şizofreni Anlamak PDF 4.61 MB İndir
Şizofreni Anlamak EPUB 5.15 MB İndir
Şizofreni Anlamak MOBI 4.06 MB İndir
Şizofreni Anlamak ODF 4.34 MB İndir
Şizofreni Anlamak DJVU 5.42 MB İndir
Şizofreni Anlamak RAR 3.52 MB İndir
Şizofreni Anlamak ZIP 3.25 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Yanlış yaklaşımların yok olması için sadece şizofreni yakınlarının değil herkesin okuması gerektiği bir kitap.içerik olarak kapsamlı değil fakat önemli bilgilere ulaşmak mümkün.


Şizofreni hakkında bilimsel ve bir doktorun gözünden anlatıma sahip bir kitap okumak isteyenlere bu kitabı çok da öneremem. Her ne kadar bir doktor tarafından gerçekten bilinçli bir şekilde yazılsa da kitap sadece şizofreni sorunu olanların ailelerinin nasıl davranması gerektiği yönünde bir kitap. Bunu bir eksi olarak alamayız çünkü yazar zaten kitabın başında amacının şizofreni olanların ailelerini bilinçlendirmek için yazdığını belirtmiş ve kendi bahsettiği konuda da bence çok başarılı olmuş. Bilimsel detaylara çok girilmeden, kafa karıştırmadan kısaca anlatılmış şizofreni ve seçilen konular da bu sorunu yaşayanların günlük hayatta sıkça karşılaşacağı problemlere çok başarılı bir şekilde değinilmiş. Yakınlarında şizofreni olanların özellikle okuması gereken bir kitap, hayatını kolaylaştıracaktır…


Şizofren hakkında genel bilgilere ulaşmak isteyenlere.. kısa kısa çeşitli başlıklar altında hastalık hakkında bilgiler veriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*