Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
100 Yıllık Dava

Kategori: Siyaset Yazar: Ercan Köksal Yayınevi: Ilmek Kitap

100 Yıllık Dava

Tanıtım Bülteni
Afişler bastırdık, MTTB’nin merkezi Cağaloğlu’ndaydı. Afişleri Eminönü’nden Fatih’e kadar her yere yapıştırdık. İlk defa otuz talebe geldi. Arkasından elli, sonra o elliler devam etti. İlk otuzun içerinde bugünkü Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül de vardı. Ahmet Semiz Dil devriminin maksadı daha ‘’milli’’ bir dil kurmak değildi; daha ‘’seküler’’ bir dil kurmaktı. Ahmet Turan Alkan Cumhuriyet; Osmanlıcayı, tıpkı Divan şiiri gibi, Osmanlı erkiyle aynılaştırdığı için reddetmekle kalmamış, konuşulan kültür dili olarak Türkçe yerine, Güneş-Dili teorisi ile ayrı bir statü dili inşa etmeye kalkmıştır. Hilmi Yavuz Bir medeniyet dairesinden çıkıp başka bir medeniyet dairesine girmek en ziyade bilinci örseler ve alışılmış refleksleri değiştirir. Prof. Dr. İskender Pala Vesselam, bir bina yıkıldı ve yeni temeller üzerine bir gecekondu yapıldı. Belki betonarme bir apartman… Eskiye göre ne yapıldığının o kadar da önemi yoktu; çünkü artık o alfabe ve dil yıkılmıştı. Yağmur Tunalı
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
100 Yıllık Dava PDF 6.23 MB İndir
100 Yıllık Dava EPUB 6.96 MB İndir
100 Yıllık Dava MOBI 5.49 MB İndir
100 Yıllık Dava ODF 5.86 MB İndir
100 Yıllık Dava DJVU 7.32 MB İndir
100 Yıllık Dava RAR 4.76 MB İndir
100 Yıllık Dava ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Kesinlikle mükemmel bir çalışma. İşin ehli ve dolu, münevver kimselerle yapılmış röportajlardan oluşan bu kitabı dil devrimive harf devrimini anlamak için okuyun. Öztürkçecilik hareketi nedir? Osmanlıca nedir? Harf devrimi doğru muydu? İnsana ufuk kazandıran bir eser. Bugün neden bir İngiliz 400 sene önceki eserleri okullarda gösterirken biz 60 sene önceki eserleri çocuklarımıza zorla okutuyoruz? Çok güzel bakış açıları kazandırıyor.


Kendimce özetlersem: Kapakta geçen 16 Edebiyat ve Dil ile bir şekilde ilgili kişilerle “Osmanlıca-Türkçe-Alfabe ve dilimizin yakın tarihte kaybettikleri” hakkında söyleşiler…

Konu ile ilgili uzmanının bileceği kritik tespit,isim ve sözler geçiyor…güzel izahlar mevcut…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*