Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kırmızı Erik

Kategori: Edebiyat Yazar: Tülay Ferah Yayınevi: Sel Yayıncılık

Kırmızı Erik

  • Yayın Tarihi: 21.01.2000
  • ISBN: 9789755701035
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 158
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 2. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Ülkesinin hafızasıyla her türlü ilişkiyi kaybetmiş insanların trajik öyküsü!.. Romanın kahramanı Çınla'nın kimliğiyle çağdaş kültürü sorgulayan yapıt, kendimizi yok etme çabalarına alaycı bir gözle yaklaşıyor. Evrenin merkezinde kendini tek başına kalmış bir can gibi duyumsayan Çınla'nın evrensel istemi: "Gizli bir düşleyicinin düşlerinden başka bir şey değiliz. Ben bu düşleyiciyle artık hizmet etmek istemiyorum. Kendi öykümü kurmak zorundayım."Âma nasıl?..Cinselliğini uyuşturucu gibi kullanarak.Kırmızı Erik, her okura şaşkınlık tohumları ekecek.Tülay Ferah'ın arındırılmış, pırıl pırıl bir dille yazılmış romanını beğeniyle okuyacaksınız.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kırmızı Erik PDF 6.56 MB İndir
Kırmızı Erik EPUB 7.33 MB İndir
Kırmızı Erik MOBI 5.79 MB İndir
Kırmızı Erik ODF 6.17 MB İndir
Kırmızı Erik DJVU 7.71 MB İndir
Kırmızı Erik RAR 5.01 MB İndir
Kırmızı Erik ZIP 4.63 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


“İnsanlık, erdem diye borozan öttürenlerle tanıştım. Bir tanesi de kocam oldu. Greve giden işçileri iyilik bilmez açlar diye tanımlıyor artık.Üniversitenin bahçesinde, işçi kardeşlerimiz diyen genç erkek.”Kırmızı erik bir isyanın, düş kırıklığının romanı.


İnsan ilişkilerini ve günümüz insanının kimlik arayışını çarpıcı bir roman atmosferinde anlatıyor Tülay Ferah. Aşklar, ayrılışlar, aldatmalar ve açmazlar. Başkalarının yaşamlarını sorgularken kendi zavallılıklarının farkına varanlar. Yazar, çağdaş toplumun bunalımını bütün ağırlığıyla üzerinde taşıyan çağımız insanının dramını anlatıyor Kırmızı Erik’te…


Roman kahramanı Çınla’nın yaşamını daha doğrusu yaşayamamasını anlatıyor yazar. Zengin bir ailenin iyi eğitim görmüş kızıdır O. Sol hareketlerde aktif rol oynayan, yakalandığında işkence gören ve kendisi gibi zengin bir ailenin çocuğu olan Özer’le evlidir. Yazar böyle tanımlamış Özer’i ama Özer’in geçmişinin olup bitenlere pek hükmü yok. O, romanın iyi karakteri olarak öylece duruyor. Aslında kadının hep birlikte olmak istediği, nedense olamadığı kocası Özer, bu romanın tek aklı başında kişisi. Bir yandan kocasını seven Çınla, fırsat buldukça başkaları ile de cinsel birliktelikler yaşar. Bir gecelik, hatta bir kaç dakikaya sığan ilişkilerdir bunlar. Yenilmiş insan tipi örneklerinden doktor Nurcan; sevgilisine deli gibi aşık, ama kendini beğenmiş ünlü bir şair olan Arman’dan hiç yüz bulmayan, hatta aşağılanan bir kadın. Arman’dan kurtulmak isteyen Nurcan’ın İstanbul’u terkedip Erzurum’a yerleşmesi, Çınla’da Arman’la tanışmak merakını uyandırır. Sürekli geçmiş ve bugün arasında gidip gelen öyküde, Çınla’yı aniden Arman’ın karısı olarak görüveririz. Bu kez sürekli Özer’i sayıklamakta, Arman’dan neredeyse nefret etmektedir. Romanın yan öyküleri olarak Çınla’nın ailesinin garip yaşantısı, Çınla’nın “bohem” arkadaş gurubu yer alıyor. Bir de, işkencede tecavüze uğradığı için intihar ettiği sezdirilen Yeliz… Ancak bir türlü anlaşılamıyor Çınla ile Yeliz arasındaki bağ. Aslında Çınla’nın bu duyarlılığını hiç çözemedim. Gündelik hayatı tam bir çöküntü içinde geçen ve bencil biçimde hazzı arayan Çınla’nın arada bir “ah Yeliz” diye yakınması, doğrusu romanda trajik değil komik bir unsur oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*