Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Aklın Gözü

Kategori: Edebiyat Yazar: Oliver Sacks Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

Aklın Gözü

Tanıtım Bülteni
Nota okuma yetisini kaybeden bir piyanist, yazdıklarını okuyamayan bir yazar, geçirdiği felç sonucu konuşma yetisini kaybeden bir kadın, çift gözle göremediği için derinlik ve mesafe algısından yoksun bir başkası ve yazarın kendi göz melanomu tedavisi sırasında tuttuğu günlük... Bu vakaları ilginç kılan, sadece az rastlanır nörolojik bozukluklardan mustarip olmaları değil, “aklın gözü” sayesinde yaratıcı çözümler ve adaptasyon yolları bularak kaybettikleri yetilerini telafiye ve hayatlarını yaşanır kılmaya çalışmaları. Sacks gelişen görüntüleme yöntemleri sayesinde hakkında gitgide daha çok şey öğrendiğimiz beyinle ilgili vaka öyküleri anlatırken insan olmanın öyküsünü de anlatıyor. Yazdıkları, her zaman canlı ve diri bir bilimsel merakın ürünü ama aynı zamanda böyle bir duyarlılıktan beslendiği için de bunca ilginç ve okunmaya değer.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Aklın Gözü PDF 6.23 MB İndir
Aklın Gözü EPUB 6.96 MB İndir
Aklın Gözü MOBI 5.49 MB İndir
Aklın Gözü ODF 5.86 MB İndir
Aklın Gözü DJVU 7.32 MB İndir
Aklın Gözü RAR 4.76 MB İndir
Aklın Gözü ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Sinirbilim ile alakalı bir kitap çokça tıbbi Terim’in yer aldığını söyleyebilirim. Bir nörolog olan yazar kitapta ilginç vak’alarından söz etmektedir konuya gerçekten ilgili olanların dikkatini çekebilecek bir kitap


Kitap doğuştan ya da sonradan farklı nedenlerle görme duyusunu kaybeden insanların yaşadığı süreci fiziksel ve özellikle kendi hikayesini anlattığı bölümde psikolojik yönden yalın fakat etkili bir dille anlatmış. Muhteşem organımız Beyin de kaybedilen görme duyusunun yerine sağlıklı çalışan diğer duyuların nasıl güçlendirildiğini bunu yaparken zihinle yapılan ortaklığı okumak heyecan vericiydi.


Nörobilime ilginiz varsa kesinlikle okumalısınız. Vakalar ve onlarla birlikte verilen bilgiler gerçekten insan beyninin gizemini gösteriyor.


Oliver Sacks sevenler mutlaka okumalı.


Oliver Sack’ın tüm kitapları harika. Nörobilime özel bir ilgim olmamasına rağmen, hastalarının hikayelerini zevkle okuyorum, dünyam genişliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*