Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Tembellik Hakkı

Kategori: Edebiyat Yazar: Paul Lafargue Yayınevi: Telos Yayınları

Tembellik Hakkı

  • çevirmen: Vedat Günyol
  • Yayın Tarihi: 01.05.1996
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 60
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 11.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
"Paul Lafargue, burjuvazinin iktidar olmasıyla birlikte, insanlığın kendini kaptırdığı 'ilerleme' çılgınlığıyla dalgasını geçiyor. Kitabı, yer yer bir kara mizah başyapıtı olarak da okumak mümkün."-Nokta-"Lafargue, denemelerinde kapitalist düzeni kıyasıya eleştiriyor, insanların tembellik hakkını savunuyor."-Cumhuriyet-"Yaşamlarının tamamını çalışarak geçiren insanların, bu çalışmalarının ne kadarı kendileri için? Çok azı olduğuna göre, 'Yaşasın Tembellik!'"-Tempo-"Günümüz çevrecilerinin şimdi fark ettiği gerçeği, çok önceden söylemişti Lafargue."-Sosyal Demokrat-"Hâlâ anlamıyorlar makinenin insanlığın kurtarıcısı olduğunu; insanı aşağılık ve ücretli işlerden kurtaracak olan, azat eden, boş zaman ve özgürlük veren Tanrı olduğunu.""Komünist Manifesto"dan sonra, dünya dillerine en çok çevrilen sosyalizm klasiği. İçinde çalışma aşkı duyanlara lanet!
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Tembellik Hakkı PDF 2.49 MB İndir
Tembellik Hakkı EPUB 2.78 MB İndir
Tembellik Hakkı MOBI 2.20 MB İndir
Tembellik Hakkı ODF 2.34 MB İndir
Tembellik Hakkı DJVU 2.93 MB İndir
Tembellik Hakkı RAR 1.90 MB İndir
Tembellik Hakkı ZIP 1.76 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Marks’ın damadı ve oldukça heyecanlı bir devrimci olan lafargue, ironik olarak tembellik hakkından bahseder. ona göre günde üç saat çalışmak için yeterli.70 yaşında intihar eden yazarın bu kısa çalışması sıkılmadan okunabilir.


Tembellik hakkı, günümüz yoğun yaşamında okunması gereken bir kitap. Ne yaptığımızı, ne yapacağımızı sorgulatıyor.


Kapitalizm insanı çalıştıkça yoksullaştırır yoksullaştırdıkça da çalışmaya daha çok çalışmaya mahkum eder. Çok yerinde güzel bir ifade. İsmi kadar güzel bir kitap. Birde kitapda bahsedilen Eliot’un şu sözü çok hoşuma gitmişti zaten bu söz referans olmuştu bu kitabı almama Tabii bir de İbrahim Tenekeci kuşkusuz. “Boş zaman kültürün temelini oluşturur.”


Yazarın 1880 yılında Egolite gazetesinde yayınlanan yazılarının derlenmesiyle oluşan bir kitap. Hüküm süren koşulların iyileştirilmesi için maksatlı olarak aşırı bir üslupla yazıldığı kanaatindeyim. Çok kısa bir kitap olduğu için okumakta bir güçlük çekmeyeceğinizi ve bazı konuların günümüzdede geçerliliğini koruduğu için bilgi sahibi olacağınızı düünüyorum. Tavsiye ederim, iyi okumalar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*