Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ego ve Savunma Mekanizmaları

Kategori: Psikoloji Yazar: Anna Freud Yayınevi: Bağlam Yayıncılık

Ego ve Savunma Mekanizmaları

  • çevirmen: Yeşim Erim
  • ISBN: 9789757696049
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 176
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
"Tam o anda ona şiddetli sevilme isteğini anımsatıyorum. Daha bir gün önce arkadaşlarından birinin hoşuna gitmeyip sevgisini yitirmek düşüncesi bile umutsuzluğa kapılmasına yetiyordu. Peki yeryüzünde yapayalnız kaldığında kim sevecek seni? Diyorum. Bir gün önceki kaygılarına ilişkin bu uyarımı dinginlik içinde geri çeviriyor. "O zaman kendi kendimi severim" diyor, sanki tüm bunaltısından arınmışçasına hafifleyip derin bir oh çekiyor"Ego ve Savunma Mekanizmaları ile çocuk psikanalizi ve Ego psikolojisinin kurucularındandır. Psikanalizde nesne ilişkileri kuramının savunucusu olan Melani Klein'in karşısında psikanalizi tıp ve biyolojiyle bağlantılandıran içgüdü kuramının ve klasik analizin temsilcisi sayılır. 1938'de Avusturya'nın Nazi Reich'ına katılmasından sonra ailesiyle Londra'ya göçen A. Freud, burada Dorothy Birmingham ile birlikte savaşta ebeveynlerinden ayrı düşen çocuklar için bir bakımevi kurmuştur: Hampstead Nurseries savaş sonrasında bir eğitim merkezi ve çocuk kliniğine dönüştürülmüştür. 87 yaşındaki ölümüne dek bilimsel çalışmalarını Londra'da sürdüren A. Freud çocuk psikanalizi konusunda sayısız eser vermiştir. Önemli eserleri, Savaş Çocukları -Savaş Bakımevlerinden Notlar- (1941-1942), Bakımevi Çocukları- Savaş Bakımevlerinden Notlar- (1943-1945), Hampstead Çocuk Tedavi Merkezi'nden Araştırma Sonuçları (1956-65), Çocuk Eğitiminde Yollar-Çıkmazlar (1965), Normal Çocuk Eğitimine Katkılar (1980).
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ego ve Savunma Mekanizmaları PDF 7.30 MB İndir
Ego ve Savunma Mekanizmaları EPUB 8.16 MB İndir
Ego ve Savunma Mekanizmaları MOBI 6.45 MB İndir
Ego ve Savunma Mekanizmaları ODF 6.88 MB İndir
Ego ve Savunma Mekanizmaları DJVU 8.59 MB İndir
Ego ve Savunma Mekanizmaları RAR 5.59 MB İndir
Ego ve Savunma Mekanizmaları ZIP 5.16 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Konusunda en onemli kaynak bence. Ego savunma mekanizmalarini bu kitaptan ogrenebilirsiniz.


Kitabın dili ağırdı, bilimsel imgeler anlaşılmayı zorlaştırsa da psikanalitik terapi için önem taşıdığını düşünüyorum.


Sigmund Freud’un kızı Anna babasının yolunda gitmiş olsa gerek ki bu kitabı yazmış. Babasıyla uyuştuğu ve uyuşmadığı yerleri görebiliyorsunuz. Freud’un temel aldığı 3 evre ve bunların gelişimine katkıda bulunan ve hayatımızı kolaylaştıran savunma mekanizmalarını Freud’un ardından başka bir kalemden okumak isteyenler için ideal.


Anna Freud, serbest çağrışımtekniği,psikanaliz ve bilinçdışını keşfeden Sigmund Freud’un kızıdır.Babasının bahsettiği ego, id, süperego kavramlarını bu eserde biraz daha açmıştır.Temel psikoloji bilgisi olan ve üstbenlik-benlik ilişkisini merak eden herkese öneririm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*