Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Zlata’nın Günlüğü

Kategori: Edebiyat Yazar: Zlata Filipovic Yayınevi: Papirüs Yayınevi

Zlata’nın Günlüğü

  • ISBN: 9789756999165
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 179
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Zlata, Saraybosna'da yaşayan 11 yaşında mutlu bir kız çocuğuydu. Günlük tutmaya başladğında bir gün bunun bir belgesel niteliği taşıyacağını hiç tahmin etmemişti.Sonunda savaş başladı. Zlata'nın mutlu yaşamı her an bir bombanın hedefi olma korkusu, çevresindeki insanların ölümleri ile altüst oldu. Susuz, elektiriksiz, yiyeceksiz bir yaşam başladı.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Zlata’nın Günlüğü PDF 7.43 MB İndir
Zlata’nın Günlüğü EPUB 8.30 MB İndir
Zlata’nın Günlüğü MOBI 6.56 MB İndir
Zlata’nın Günlüğü ODF 6.99 MB İndir
Zlata’nın Günlüğü DJVU 8.74 MB İndir
Zlata’nın Günlüğü RAR 5.68 MB İndir
Zlata’nın Günlüğü ZIP 5.24 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


kitabın bazı sayfaları zlatanın el yazısıyla yazdığı günlüğün sayfalarına bile yer vermiş.. dünyaca çok okunan ve ses getiren bir kitap. Savaşı bir çocuğun pencerisnden anlatırken küçük sevinçlerin çocuk dünyalarda nasıl büyük mutluluklara yol açtığını görüyorsunuz. masım bir çocuğun lekesiz kalbinden iz düşümleri buluyorsunuz satırlarda…yüreğiniz sızlıyor okurken farklı bir bakış açısı daha kazanıyorsunuz savaşlara… kendinizden ve tüm dünyadan nefret edip barışı özlüyorsunuz…tavsiye ederim


İnsanoğlunun direncini, mücadeleci ruhunu daha gerçekçi, daha etkili, daha saf bir şekilde anlatabilecek bir kitap daha yoktur. Çünkü bu bir günlük, hem de bir çocuk tarafından kurgulanmadan, savaşın ortasında, yaşananların tüm çıplaklığıyla anlatıldığı bir günlük. Beni en çok etkileyen, onca zorluğa, onca yokluğa, onca açlığa ve savaşın tüm acımasızlığına inat, Zlata’nın doğum gününün, şartların müsaade ettiği en iyi şekilde kutlanması olmuştu. Kendi kendime; “hayata kement atmak buna denir işte” demiştim. Okurken bazen içiniz ezilecek, belki canınız acıyacak ama değer. Mutlaka okuyun. Eşinizden dostunuzdan, kütüphaneden, kırtasiyeden nerden bulursanız bulun okuyun.


Kitabı geçen gün kütüphanemi karıştırırken elime geçti, okumuştum ama yine oturup bir solukta tekrar okudum. Bir çocuğun gözüyle savaşı ve savaşı yaşayanların ruh halinin anlatılması, üstelik günlük şeklinde olması benzersiz bir şekilde objektifliği sağlamış, ve gerçekten savaşın ne kadar saçma ve gereksiz olduğunu ortaya koyuyor. Zlata’ya buradan sevgilerimi yolluyorum.


Merhaba! Bu kitap çok güzel bir kitap. Geçen yıl keşfettim ama ancak bu sene okuma fırsatım oldu. Tam kızın yaşına göre bir anlatım olmuş. O savaş zamanlarını yaşadıklarını anlatması o kadar hoşuma gitti ki anlatamam. Kitabı 3 günde bitirdim. Bu kitabı yayınlayanlara çok teşekkür ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*