Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Tek Başına Bir Ümmet

Kategori: İslam Yazar: Necmettin Şahinler Yayınevi: Beyan Yayınları

Tek Başına Bir Ümmet

  • ISBN: 9789754730517
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 116
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 12.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Hz. İbrahim tek başına bir ümmettir. Bir kitleyi peşine takarak hayra sevk eden insan bir milletin lideri ve önderi demektir. O'na hem kendisinin işlediklerinden dolayı mükafat vardır, hem de peşine taktığı kitlelerin amellerinden dolayı mükafat vardır. Ve bu haliyle bir önder sanki bir kitle gibidir onu tek başına bir fert olarak algılamamak gerekir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Tek Başına Bir Ümmet PDF 4.81 MB İndir
Tek Başına Bir Ümmet EPUB 5.38 MB İndir
Tek Başına Bir Ümmet MOBI 4.25 MB İndir
Tek Başına Bir Ümmet ODF 4.53 MB İndir
Tek Başına Bir Ümmet DJVU 5.66 MB İndir
Tek Başına Bir Ümmet RAR 3.68 MB İndir
Tek Başına Bir Ümmet ZIP 3.40 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Hazreti İbrahim , Müslümanlarla Musevilerin ortak atasıdır , ancak buradan yola çıkarak son zamanlarda sıkça tekrarlanan İbrahimi dinler tuzağına da düşmemek gerekir. “İnne dine indAllahü İslam” ayet-i kerimesine göre son ve gerçek din İslamdır . Hristiyanlık ve Yahudilik ilahi kökenli olmakla beraber günümüzde geçerliliklerini kaybetmiştir.


Putperestler arasında yaşamış olmasına rağmen hiçbir puta tapmadı. O, tek bir ilâhî gücün varlığına inanıyordu. Kur’an-ı Kerim’de adı en çok geçen Peygamberdir. Orada, putları nasıl kırdığı ve bu sebeple putperestlerce ateşe atılmasına rağmen yanmadığı anlatılır. Hadis-i Şerif’lerde de çok sık anılır. Hz. İbrahim, ateşe atılma olayından sonra putperestlerin ve onların başı olan Nemrut’un bulunduğu bölgeden ayrılır, eşi Sâre, yeğeni Lût ve diğer adamlarıyla birlikte, önce Harran’a, ardından Ürdün ve Mısır’a gider, daha sonra da Filistin’e geçer. Tek başına bir ümmet olan Hz. İbrahim’in hayatının anlatıldığı kitap anlaşılır bir dille yazılmış ancak kitabın saman kağıt olması insanın canını sıkabiliyo..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*