Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Çağdaş Dünya Dinleri Ve Mezhepleri

Kategori: Din Yazar: Abdülkadir Şeybe Yayınevi: Beyan Yayınları

Çağdaş Dünya Dinleri Ve Mezhepleri

  • çevirmen: Osman Cilacı
  • Yayın Tarihi: 01.01.1995
  • ISBN: 9789754731316
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 264
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 12.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Çağdaş Dünya Dinleri ve Mezhepleri, Medîne İslam Üniversitesi Şeriat (Hukuk) Fakültüleri programına uygun olarak, çağımızın geniş kitleler tarafından kabul görmüş dinlerinin incelenmesinden oluşmuştur. İslam, Hristiyanlık, Yahudilik, Brahmanizm ve Budizm gibi, dünya nüfusunun büyük çoğunluğunun inandığı bu dinlere ait esaslar, inanç biçimleri ve onları temsil eden belli başlı mezhepler incelenmiş ve bunlara ait temel farklar ortaya konulmuştur. Yrd. Doç. Dr. Osman Cilacı tarafından dipnotlarıyla zenginleştirilerek Türkçe'ye kazandırılan bu eser, Çağdaş Dünya Dinleri ve Mezhepleri konusunda, bir müracaat kitabı olma özelliğini korumaktadır.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Çağdaş Dünya Dinleri Ve Mezhepleri Satın Al
Kitapyurdu Çağdaş Dünya Dinleri Ve Mezhepleri Satın Al
D&R Çağdaş Dünya Dinleri Ve Mezhepleri Satın Al
Idefix Çağdaş Dünya Dinleri Ve Mezhepleri Satın Al
BKM Kitap Çağdaş Dünya Dinleri Ve Mezhepleri Satın Al
Hepsiburada Çağdaş Dünya Dinleri Ve Mezhepleri Satın Al
Nadir Kitap Çağdaş Dünya Dinleri Ve Mezhepleri Satın Al
N11 Çağdaş Dünya Dinleri Ve Mezhepleri Satın Al
Amazon Türkiye Çağdaş Dünya Dinleri Ve Mezhepleri Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Çağdaş Dünya Dinleri Ve Mezhepleri PDF 10.96 MB İndir
Çağdaş Dünya Dinleri Ve Mezhepleri EPUB 12.25 MB İndir
Çağdaş Dünya Dinleri Ve Mezhepleri MOBI 9.67 MB İndir
Çağdaş Dünya Dinleri Ve Mezhepleri ODF 10.31 MB İndir
Çağdaş Dünya Dinleri Ve Mezhepleri DJVU 12.89 MB İndir
Çağdaş Dünya Dinleri Ve Mezhepleri RAR 8.38 MB İndir
Çağdaş Dünya Dinleri Ve Mezhepleri ZIP 7.73 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Kitapta, belli başlı din ve mezhepler inceleme konusu yapılmıştır. Tercümesini yapan merhum Osman Cilacı’da gerekli yerlerde notlar ilave etmiştir. İlgi duyanlara tavsiye edilir.


Okumak iyidir. faydalı bilgiler içeriyor….


Kitapta dünya genelindeki insanların inandığı belli başlı dinlerin yanı sıra İslamiyetteki özellikle batıni mezhepler hakkında kısa fakat önemli bilgilerin yer aldığı faydalı bir eser. İlgilenenler için vaz geçilmez bir başvuru kaynağı olarak düşünüyorum.


Çağdaş Dünya Dinleri Ve Mezhepleri Abdülkadir Şeybe’nin kaleme aldığı hoş bir eser. eserde genel olarak belli başlı din ve mezheplerden bahsedilmiş. fakat bunlara çok kısa değinilmiş. tercüme eden osman cilacı hoca’nın günümüz dünya dinleri isimli eseri ile neredeyse kitap aynı bilgileri taşıyor. sadece eserde artı olarak bazı kelamî ve amelî mezheplere yer verilmiş.


İlk insan Hz. Adem’in peygamber olduğunu düşünürsek, o zamandan bu zamana aradan geçen binlerce yıl içinde sayısız peygamber, düşünür ve felsefi metin yazarı ve bir o kadarda manevi içerikli yazıt ortaya çıkmıştır. İslam, Hristiyanlık ve Yahudilik gibi ilahi dinler, Budizm, Hinduizm (Brahmanizm) gibi beşeri dinler bunların başlıcalarıdır.Prof. Dr. Abdülkadir Şeybe’nin bu eseri her ne kadar Çağdaş dünya dinleri ve mezhepleri adını taşısa da, bu dinlerin temelleri tarihin derinliklerine doğru uzandığı için hem beşeri dünya tarihi hemde dinler tarihi konusunda çok önemli bir yapıt. Özellikle tek tanrılı dinlerin içerisinde yer alan mezhepleri ayrıntılı bir şekilde incelemesi bu bağlamda islam dinini referans alan Batıni, Harici ve Şia mezheplerini de incelikleri ve savunuları ile anlatması kitabın değerini artıran unsurlardan.Yazarın Ortadoğulu oluşu, ortadoğu kökenli din ve mezhepleri ayrıntılı bir şekilde açıklamasında bence önemli ve olumlu bir etken. Dinler ve mezhepler tarihi ile ilgilenen kişiler için değerli ve vazgeçilmez bir başvuru kaynağı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*